'Ellopott romapénzek', elutasított miniszteri beszámoló

Nem fogadta el a Parlament emberi jogi bizottsága az oktatási miniszter éves beszámolóját. Az ellenzéki képviselők az 'ellopott romapénzekről' kérdezték Hiller Istvánt, aki szerint még vizsgálódnak, de közpénz biztos nem tűnt el.

Nem fogadta el Hiller István oktatási miniszter éves beszámolóját az Országgyűlés emberi jogi bizottsága keddi ülésén. A képviselők 9 igen, 8 nem és 1 tartózkodás mellett nem szavazták meg a miniszteri beszámolót.

A tárca vezetője több ellenzéki képviselőtől is kapott kérdéseket a Katapult Mentorprogramról és az ÁSZ romák integrációjára vonatkozó megállapításairól. Varga József (Fidesz) azt mondta, a kommunikáció arról szól, hogy cigánypénzek tűntek el, s úgy tűnik, romák lopták el ezeket a pénzeket. Jó lenne, ha a vizsgálat lezárulna a tárcánál, és kimutatná, nem ez történt.

Hiller István a mentorprogram kapcsán kiemelte: a vizsgálat a közeljövőben befejeződik, s arról tájékoztatja majd a nyilvánosságot. Hozzátette: semmilyen anyagi visszaélés nem történt, közpénz nem tűnt el. A mentorprogram folytatódik, s az esélyegyenlőségi főigazgatóság, mint szervezeti egység megmarad.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.