'Elég volt a médiatanácsból!'

Elég volt belőlük, belőlük is elég volt – mondta a Médiatanácsra és a Klubrádióval szemben alkalmazott "jogtiprásokra" utalva Arató András vezérigazgató a Hadd szóljon! 2.0 címmel a Syma Rendezvényközpontban megrendezett segélykoncerten.

Második alkalommal rendeztek nagyszabású segélykoncertet az évek óta bizonytalan helyzetű Klubrádió megmentéséért. Ezúttal többek között Bródy János, Koncz Zsuzsa, Gerendás Péter és Somló Tamás léptek fel, illetve álltak ki a rádióért, pár ezer fős közönség előtt.

Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója előadásában főként a méditanácsot bírálta, mondván már három éve sújtja a médiahatalom a Klubrádiót, kéthavonta meghosszabbított ideiglenes engedélyekkel működhetnek csak, amit ők "a rádió zavartalan működésének biztosításaként" állítanak be. "Hogy éreznék magukat, ha kéthavonta dőlne el, hogy bejárhatnak-e dolgozni?".

Arató mintegy kétezer fős közönsége előtt megvallotta, nem szereti a médiatanácsot, bár ők nem akarnak rosszat – nem is akarhatnak semmit sem, hiszen "parancsot teljesítenek". Ugyanakkor hálásak is lehetnek a médiahatóságnak, tette hozzá, mivel nekik köszönhetően széles körű összefogás jött létre a rádió érdekében, sőt világhírüket is keltették. A húsz hónappal ezelőtt alapított Hadd szóljon egyesülethez már 2700-an csatlakoztak, a rádió megsegítésére létrehozott Szabad Sáv Alapítványt pedig 12 ezren támogatták – "sokan, de nem elegen". Ellenben a médiatanács sorozatos jogtiprásaiból sok volt, "több mint elég".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.