'Ejtőernyős kinevezések az államigazgatásban'

A szocialista kormány olyan kinevezésekről és személyi jelölésekről dönt, amelyekkel még jó ideig korlátozni akarja a következő kormány mozgásterét; ezek a kinevezések "veszélyesek és károsak" - jelentette ki Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

Ezek az "ejtőernyősök veszélyesek és károsak" Magyarország számára, mert nem az ország érdekeit, hanem pártjukét szolgálják - közölte sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője ilyen, az állampolgárok számára "káros" kinevezésnek nevezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Központi Statisztikai Hivatal elnökének, valamint nagyköveteknek a kinevezését, és az uniós biztos jelölését. Ezek a kinevezések azt bizonyítják, hogy a kormány hosszú évekre tönkre akarja tenni az országot.

Ezért  hétfőn a fideszes országgyűlési képviselők azokat a minisztereket interpellálják majd, akiknél, megfogalmazása szerint, megszülettek azok a döntések, melyek az "ejtőernyőzésekről" szólnak; az egészségügyi, az oktatási és kulturális, a nemzeti fejlesztési és gazdasági, valamint a külügyi tárca vezetőjéről van szó. "Az ejtőernyőzések közvetlen felelősei ezek a miniszterek, és közvetve maga a kormány".

Újságírói kérdésre válaszolva a fideszes politikus azt mondta: néhány hónappal az országgyűlési választások előtt az a kormány, mely nem rendelkezik társadalmi felhatalmazással, az uniós biztos személyéről legfeljebb egyeztetéseket követően dönthetett volna.

Bajnai Gordon miniszterelnök november 5-én jelentette be, hogy Andor Lászlót, a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagját jelöli magyar uniós biztosnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.