'Bearanyozták' az angyalföldi Eötvöst

A napokban átadták a XIII. kerületi Futár utcában lévő, felújított Eötvös József Általános Iskolát. A két nyáron elvégzett munkálatok összege meghaladja a félmilliárd forintot. Tavaly márciusban az önkormányzat megbízásából elkészült a tanintézet teljes körű rekonstrukciójára tett részelet javaslat. Az iskola 1986-ban, Makk István tervei szerint épült, kétszintes, részben magastetős, belső udvarokkal tagolt. Acél tartó- és könnyűszerkezetes megoldással készült, melynek rendszergazdája a Típus Tervező Intézet volt. Az iskola 25 tanterméből kilenc szaktanterem, a könyvtár alapterülete 160, a tornateremé 536 négyzetméter.

Szeptember 1-jén 17 osztályban 427 tanuló kezdte meg a tanévet, az előző évhez képest 21-gyel nőtt a gyermeklétszám.

A felújítási munka nagyságrendjéből adódóan a kivitelezést nem lehetett egy nyári szünet alatt megoldani, ezért a kivitelezés két ütemben történt. Tavaly elkészültek az épület bádogos munkái, a teljes homlokzat hőszigetelő és klinkertégla burkolatot kapott anti-graffiti védelemmel, kicserélték a nyílászárókat, a balesetveszélyes álmennyezetet, felújították a tornatermi vizesblokkokat és a műfüves pályát.

A 2009-es munkálatok 280 millió forintba kerültek. Ebből megvalósult a konyha teljes körű rekonstrukciója és a tankonyha kialakítása, kicserélték a belső nyílászárókat, megfiatalodott a teljes gépészeti, valamint a belső elektromos hálózat, s a hőközpont, továbbá a teljes padlóburkolat. Ezen kívül megtörtént az épület festése, mázolása, a tornaterem sportpadlójának a felújítása, s az akadálymentesítés. Az iskola bútorozása 20 millió forintba került.

A lapunkban már ismertetett, szintén XIII. kerületi Pannónia Általános Iskola 2,4 milliárd forintos beruházásán kívül idén nyolc tanintézetben csaknem 500 millió forintnyi fejlesztések történtek, emellett kilenc tagóvodában 315 millió forintnyi építési munkálatok történtek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.