'Bajnai Gordonék csak ámítottak'

Minden magyar családra nézve veszélyesnek tartja a Fidesz az Együtt 2014 választói mozgalom alkotmánytervezetét, mert az utat nyitna az ország újbóli eladósítása előtt, és ismét lehetőséget adna általános ingatlanadó bevezetésére.

Bajnai Gordonék azzal "ámították" az embereket, hogy új arcokkal, új programmal lépnek színre, az elmúlt hetek "tárgyalásos színjátéka" során azonban volt miniszter tárgyalt államtitkárával, volt államtitkár tárgyalt főosztályvezetőjével, apa tárgyalt fiával, vagyis ugyanazok folytattak megbeszéléseket, "akik egyszer már tönkretették az országot" - fogalmazott Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

Most pedig újra lelepleződtek - mondta, utalva arra, hogy a Magyar Nemzet keddi számában arról írt: az Együtt 2014 alkotmánytervezetének nagy része szó szerinti átvétele a második Gyurcsány-kormány idején, 2006 júniusában a Petrétei József akkori igazságügyi és rendészeti miniszter által készített tervezetnek. A Fidesz szóvivője ezt úgy értékelte: "a cilinderből a Gyurcsány-kormány alkotmánytervezete került elő".

Selmeczi Gabriella szerint ez a javaslat minden magyar családra nézve veszélyes, mert lemondana védelmükről, támogatásukról. Megnyitná a lehetőséget az ország újbóli eladósítása előtt, ismét lehetőséget adna általános ingatlanadó bevezetésére - ami 4,2 millió családot érintene -, és megszüntetné a magyar föld védelmét, kiárusíthatóvá téve ezzel a termőföldet - sorolta kifogásait. "Ez a lopott holmi nagyon veszélyes dolgokat tartalmaz" - összegezte véleményét.

Azzal kapcsolatban, hogy - mint azt Gyurcsány Ferenc pártelnök kedden a Kossuth Rádióban elmondta - a Demokratikus Koalíció a havi pár ezer forintos tandíjat, többkulcsos jövedelemadó-rendszer bevezetését és a "büntető jellegű" bankadó eltörlését támogatja, a Fidesz szóvivője közölte: pártja veszélyesnek tartja ezeket az elképzeléseket, és Gyurcsány Ferenc ezen nyilatkozata is azt mutatja, egyáltalán nem értik, mik a magyar családok problémái.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.