'Az orosházi végkielégítés a Fideszt terheli'

Orosháza volt szocialista polgármestere kategorikusan cáfolja, hogy a korábbi városvezetés által delegált igazgatóság hibája miatt kellett több tízmillió forint végkielégítést fizetni a Gyopárosfürdő Zrt. menesztett vezérigazgatójának.

Fetser János MSZP-s országgyűlési képviselő, Orosháza volt polgármestere a város mostani alpolgármestere, Dancsó József hétfői közleményére reagált, melyben a fideszes politikus egyebek között azt írta: "Orosházán a fürdő vezérigazgatójával éppen az előző szocialista vezetés, az MSZP által delegált igazgatósági elnök kötötte meg azt a szerződést, amelynek alapján a bíróság végül is megítélte a több tízmillió  forintot".

Dancsó József egyébként azért közölte álláspontját az MTI-vel, mert korábban Nyakó István, az MSZP szóvivője azzal vádolta meg a jobboldali többségű Orosháza vezetését, hogy kilenc hónapi munkaviszony után, csaknem negyvenmillió forint végkielégítéssel távozott a Gyopárosfürdő Zrt. vezetője.

Fetser János szerint azonban a 2006-os önkormányzati választások után az MDF és Fidesz többséget szerzett a városban, sőt az MDF által támogatott jelölt, Németh Béla foglalta el a polgármesteri széket. Röviddel ezután felmondtak a vezérigazgatónak, s kicserélték az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjait.

A Dancsó József által felügyelt fürdő irányítói azonban szabálytalanul vezették le azt a közgyűlést, amelyen felmondtak a vezérigazgatónak. Az állásából eltávolított vezető ezért bírósághoz fordult, és a Szegedi Ítélőtábla megsemmisítette a közgyűlés határozatait, ezzel gyakorlatilag visszaállt az eredeti állapot.

Fetser János leszögezte: időközben azonban a fürdő élére új vezérigazgatót választottak, így a leváltott vezető, megegyezve a jobboldali vezetéssel, összesen mintegy 37 millió forint végkielégítéssel távozott a fürdő éléről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.