'Az őrezred nem Gyurcsány magánhadserege'

A Jobbik szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő budapesti, Szemlőhegy utcai villájának védelme érdekében "magánhadseregként" használja fel a Köztársasági Őrezredet, miközben ezt már semmilyen jogszabály sem teszi szükségessé.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke a II. kerületi helyszínen tartott, keddi sajtótájékoztatóján elképesztő arcátlanságnak nevezte, hogy az "általános társadalmi felháborodás miatt idő előtt lemondott, milliárdos Gyurcsány Ferenc" ezen kívül - mint mondta - 2011 júliusáig két, összesen évi 15 millió forintot kereső titkárt, illetve 2013 novemberéig egy sofőrt és egy szolgálati gépkocsit is igénybe vesz a közpénzek terhére.

A Jobbik ezért arra szólítja fel a Fideszt, hogy kormányra kerülése után haladéktalanul szüntesse meg a "közpénzből élő politikusbűnözők biztosítását". A Jobbik addig is májusra tüntetéseket helyez kilátásba a Gyurcsány-villa előtt, hogy elmenjen a volt kormányfő kedve az őrezred "magánhadseregként" való használatától - közölte a párt alelnöke.

Kiemelte: a miniszterelnököknek távozásuk után egy évig jár utóbiztosítás az őrezredtől, ami Gyurcsány Ferenc esetében idén április 14-én járt le. Ezt a határidőt azonban "önhatalmúlag, teljesen indokolatlanul hosszabbították meg, ilyen érvvel bármelyik magyar állampolgárnak lehetne személyes védelmet adni" - mondta rá Novák Előd.

Szavai szerint Gyurcsány Ferenc mindehhez olyan rendvédelmi erőket használ fel, amellyel egy átlagos település biztonságát lehetne szavatolni. Miközben vidéken emberek milliói élnek létbizonytalanságban, elemi közbiztonság nélkül, addig a "Rózsadombon bukott politikusokat védenek állami pénzből, egész utcákat lezárva, megbénítva" - tette hozzá a jobbikos politikus.

Novák Előd a sajtótájékoztató előtt szeretett volna becsöngetni Gyurcsány Ferenchez és megkérdezni, nem tartja-e arcátlanságnak, hogy - mint fogalmazott - "közpénzből élősködik". A helyszínen tartózkodó rendőrök azonban nem engedték be az ingatlan előtti utcaszakaszba a Jobbik alelnökét arra hivatkozva, hogy Gyurcsány Ferenc villája "létesítményvédelmi intézkedés alatt áll". Novák Előd később azt szerette volna megtudni, hogy a Szemlőhegy utca érintett részén lakó választópolgárokhoz becsöngethet-e, de a hatóság emberei ezt szintén megtagadták a politikustól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.