'Az Orbán-kormány csak a családok pénzét akarta'

A kormányzat emberei pofátlanul a szülők nyakába varrták a felelősséget a sosem látott tankönyvellátási zűrzavar miatt - véli az MSZP, amely a valódi felelősök megnevezését követeli Hoffmann Rózsától.

Az Orbán-kormány sosem látott zűrzavart keltett az idei tankönyvek ügyében: egyedül a pénzbeszedésre koncentráltak, szülőket fenyegettek, csekkeket küldtek, erőszakoskodtak, a tankönyveknek azonban se híre, se hamva - írta közleményében Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja, aki szerint "az Orbán-kormány csak a családok pénzét akarta mielőbb megszerezni, cserébe csak ígéreteket adott". 

Amikor szembesültek a káosszal, akkor a kormányzat emberei pofátlanul a szülők nyakába varrták a felelősséget. Mintha a szülők kérték volna, hogy még később jussanak hozzá a könyvekhez – annak ellenére, hogy már hetekkel ezelőtt kifizették azokat. Ezt valószínűleg még a fideszes szavazók sem hiszik el - véli a szocialista politikus.

Az MSZP a szülők és családok nevében kikéri magának, hogy a fideszes csinovnyikok azokra kenjék az egészet, akik egyáltalán nem tehetnek róla. Mert valójában megint hazudnak: nincs mit kiosztani, a már kifizetett könyvek nincsenek az iskolákban - írta Bangóné Borbély Ildikó.

A szocialisták Hoffmann Rózsától várnak választ arra, hogy hol van a beszedett pénz, mi történt a milliárdos összeggel, amit előre kellett befizetni? Ki használta és mire? Egyben felszólítják az államtitkárt, hogy azonnal nevezze meg az eddigi legnagyobb tankönyvkáosz kialakulásában résztvevőket, és a valódi felelősöket.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.