'Az MSZP nem tud vitatkozni a BKV-jelentéssel'

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a szocialisták azért nem szavazták meg a BKV-ügyeket vizsgáló bizottság jelentéstervezetét, mert abban olyan tények vannak, amelyekkel nem tudnak vitatkozni.

Tarlós István hétfői budapesti sajtótájékoztatóján felidézett számos olyan, több évvel ezelőtti ellenzéki interpellációt, kérdést, amelyekben a BKV körüli ügyekről, "kérdőjelekről" igyekeztek tájékozódni a főváros vezetésétől, ám - mint mondta - csak semmitmondó válaszokat kaptak, a vizsgálatokat pedig elutasították az MSZP-s, SZDSZ-es képviselők a közgyűlésben. Példaként említette, hogy már 2008 májusában érdeklődtek a BKV céges tanácsadói szerződéseiről.

Közölte, az ellenzéknek az elmúlt években több mint húsz olyan kezdeményezése volt a Fővárosi Közgyűlésben, amelyekkel próbálta a közlekedési vállalat körüli ügyeket tisztázni, és rávenni a városvezetést arra, hogy kezdődjön el az ügyek vizsgálata.

"Mit hazudoznak itt össze-vissza, hogy a 2009-es sajtóhírekből hallottak először a titokszobákról?" - tette fel a kérdést ezek alapján a politikus. Megjegyezte, a titokszoba sem egy szimbolikus kifejezés pusztán, ugyanis egy valóságosan létező helyiség volt, ahol egy számítógépben őrizték az összes tanácsadói szerződés tartalmát, a képviselők pedig semmit nem rögzíthettek ebben a szobában, sőt titoknyilatkozatot írattak alá velük.

Tarlós István rámutatott, a BKV-vizsgálóbizottság jelentésének vannak olyan megállapításai, amelyek ellen senki nem emelte fel a szavát, "hiszen cáfolhatatlanok".

A frakcióvezető visszautasította azt a véleményt is, amelyet egy, "a radikális párthoz kapcsolt internetes fórumon" látott, amely szerint a jelentésből az olvasható ki, hogy egyetemes a közgyűlés felelőssége, a Fidesz is a "hibázók" közé tartozik. Akik a közgyűlés nevében a hibát elkövették, azok nem a kisebbségben lévő ellenzéknek, hanem annak a többségnek a tagjai, akik megszavazták például azt a "disznóságot", hogy a közgyűlés hatásköréből a legfontosabbakat átadják egy bizottságnak - mondta erre reagálva Tarlós István.

A BKV-vizsgálóbizottság múlt csütörtöki ülésén nem fogadta el a fideszes elnök által készített jelentéstervezetet, mert az a szocialista képviselők szerint vitára alkalmatlan volt, és azzal a fideszes képviselők csak kampányolni akarnak. A bizottságban nem kapott többséget az a szocialista javaslat sem, hogy kérjenek a közgyűléstől mandátumhosszabbítást.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.