'Az egész magyar zöld civil társadalom semmibevétele'

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter sajnálatosnak és elfogadhatatlannak tartja, hogy - a hírek szerint - az új kormányban nem kap önálló tárcát a Magyarország jövője szempontjából oly fontos környezetvédelem és a vízügy.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében hangsúlyozza: 1990 óta mind az öt kormányzati ciklusban úgy látták, hogy a környezetvédelem kérdése van annyira fontos, hogy önálló minisztérium szintjén kezeljék. Magyarország a jövőben, hátat fordítva a nemzetközi folyamatoknak, leminősíti a kormányzat ezen ágazatát, és nem állít a környezetvédelemért felelős minisztériumot.

A zöldtárca megszüntetése az egész magyar zöld civil társadalom semmibevétele, hisz az elmúlt években számtalan közösség és szervezet tűzte zászlajára a környezetvédelmet, ennek érdekében rengetegen működtek együtt a minisztériummal is. A környezetvédelem ügye az Európai Unióban és világszerte is egyre fontosabb, ennél fogva a kormányok is egyre magasabb szinten kezelik a kérdést - mutatott rá a miniszter.

Orbán Viktor, a kormányfői poszt várományosa hétfőn mutatta be leendő kormányának tagjait, amelyben nyolc tárca lesz. Fazekas Sándor leendő vidékfejlesztési miniszter, az új kormány tárcavezetőit bemutató hétfői budapesti sajtótájékoztatót követően megerősítette, hogy a tervek szerint a vidékfejlesztési tárcához tartozik majd az agrárium és a vidékfejlesztés mellett a vízgazdálkodás, a természet- és környezetvédelem is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.