'Aljas, mocskos módon csőbe húzott minket az MSZP'

Megszólalt Kőrös Gusztáv, a hamis bajai felvétel egyik készítője. Az MSZP beperli Kőrös Gusztávot.

A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását javasolja a Fidesz, hogy ne fordulhasson elő újra a bajai videoügyhöz hasonló eset – jelentette be Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, az Országgyűlésnek még hétfőn benyújtják a várhatóan decemberben hatályba lépő Btk.-módosítási javaslatukat, amely alapesetben egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné azt, aki mások becsületének csorbítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang-, illetve képfelvételt készít. Aki ezt elérhetővé teszi, az két évig, aki pedig nagy nyilvánosság előtt vagy jelentős érdeksérelmet okozva követi el a bűncselekményt, az három évig terjedő szabadságvesztéssel lenne büntethető – ismertette az indítványt. Hozzátette, a gondatlanságot is szankcionálnák.

A „bizonyítékhamisítási botrány” mélyen aláásta a demokratikus intézmények működésének normális rendjét, veszélyezteti a demokrácia intézményeinek stabil működését, ezért „nem engedhetjük meg, hogy a közelgő választás előtt ilyen még egyszer előforduljon” – indokolt a frakcióvezető.

Az ATV hétfő esti Egyenes beszéd című műsorában megszólalt Kőrös Gusztáv, a bajai felvétel egyik készítője, aki azt mondta: „Aljas, mocskos, gerinctelen módon csőbe húzott minket az MSZP”. Az egykori DK-tag megismételte azt a sajtóban már korábban megjelent állítást, amely szerint Király Györgytől, az MSZP sporttagozatának alelnökétől kapták a megbízást egy oktatófilm elkészítésére azzal, hogy a felvételt majd borsodi romáknak fogják bemutatni, így tanítva meg őket arra, hogy ne hagyják magukat befolyásolni.

Az MSZP közleményben reagált az interjúban elhangzottakra. Mint írták, Kőrös Gusztáv súlyosan valótlan kijelentéseket tett, ezért az MSZP és Mesterházy Attila, a párt elnöke rágalmazásért és becsületsértésért jogi lépéseket tesz. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.