'A kormány frekvencia-ügyben nem tehet jogi lépéseket'

A miniszterelnök bízik abban, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság alapos mérlegelés után, a törvényes határidők betartásával fogja kialakítani az álláspontját a frekvenciapályázatról - közölte a kormányszóvivő Dávid Ibolya szavaira reagálva.

Dávid Ibolya, az MDF-elnöke hétfőn interpellált és sajtótájékoztatót is tartott azért, mert továbbra is azt várja: Bajnai Gordon kormányfő elmondja a két országos rádiófrekvencia ügyében a szakmai véleményét és iránymutatást adjon egy tisztességes piaci verseny döntéseihez.

Szollár Domokos kormányszóvivő úgy reagált: Bajnai Gordon tudja és többször el is mondta, hogy az Országos Rádió és televízió testület (ORTT) a médiatörvény alapján a kormánytól független szervezet, teljes önállósággal gazdálkodik a frekvenciákkal és dönt azokról. A miniszterelnöknek csak véleménye lehet az ügyről, jogi lépésekre nincs lehetősége.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy Bajnai Gordon a megjelent sajtóhírek és az ORTT elnökével folytatott telefonos konzultáció után aggasztónak nevezte a történteket, mondván: elvárható volt a felelős döntéshozóktól, hogy olyan döntést hozzanak, amely biztosítja a közérdek lehető legmesszebbmenőkig történő érvényesülését. A kormánynak és egyetlen miniszternek sincs hatásköre arra, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóságot utasítsa a rádióengedély kiadásával kapcsolatban, sőt, ha ezt megtenné, az hivatali visszaélés lenne.

Bízunk abban, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság, mint független és felelős szerv álláspontját gondos és alapos mérlegelés után, a törvényes határidők betartásával fogja kialakítani - fogalmazott Szollár Domokos.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.