'A kormány nem elszámolást, hanem leszámolást folytat'

Nem elszámolás, hanem leszámolás folyik a volt Gyurcsány-kormánnyal szemben, ennek csak egy szelete, hogy vádat emeltek Szilvásy György ellen UD-ügyben. Ezt a volt titokminiszter mondta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

Szilvásy György szerint abból is látszik a politikai nyomásgyakorlás, hogy a jobboldali sajtó hamarabb tud az ügy részleteiről, mint ő maga. A Magyar Nemzet azt is megírta már két hete, hogy vádat emeltek ellene. Beszélt arról is, hogy azt sem tudja, konkrétan mivel vádolják, mert még nem kapta meg a hivatalos dokumentumokat. Hozzátette: már a gyanúsítás is a Fidesz beadványának másolata volt, ez is a politikai nyomásgyakorlást igazolja.

A Központi Nyomozó Főügyészség személyes adattal visszaélés miatt vádat emelt Szilvásy György ellen.

Szilvásy Györgyöt 2009 májusában gyanúsította meg a főügyészség. A gyanú szerint a volt titokminiszter jogtalanul sokszorosította és osztotta szét a nemzetbiztonsági bizottság tagjainak az UD Zrt. ügyvezetőjének Demeter Ervinnel és Kövér Lászlóval folytatott telefonbeszélgetését. A gyanú szerint a valóságtól eltérően azt állította, hogy az érintett országgyűlési képviselők intenzív, rendszeres kapcsolatot tartottak az UD Zrt. ügyvezetőjével, amely szervezetet árnyék-titkosszolgálatként jellemzett.

Értetlenségének adott hangot amiatt, hogy bár az ügyészség kifogásolja, hogy ő kiosztotta a C-típusú vizgsálaton átment nemzetbiztonsági bizottság tagjainak az érintett felvételeket, azt azonban nem tartja problémának, hogy ezek a felvételek olyan emberek - mások mellett Répássy Róbert - kezébe kerültek, akik nem is tagjai a bizottságnak, majd ezeket a hanganyagokat közzé is tette.

Szilvásy György azt mondta, az egész Fidesz-kormány működése arra irányul, hogy azt közvetítse, a Gyurcsány-kormány egyfoltában hazudott, ezt igazolja az ellen irányuló hadjárat is. Szerinte a kormány nem elszámolást, hanem leszámolást folytat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.