'A kormány három éven át hitegette a pedagógusokat'

A Demokratikus Koalíció szerint a pedagógusok béremelésével kapcsolatban újabb kormánypárti hazugság "pukkadt ki".

A parlament kedden délelőtt fogadta el a köznevelési törvény módosítását, amelynek értelmében a pedagógus-életpálya rendszere és a béremelés már az idei tanévkezdéskor kiterjed majd a köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatott valamennyi munkavállalóra. A 2011-ben tervezett bér 60 százalékát kapják most az érintettek.

Niedermüller Péter, a DK alelnöke ezzel kapcsolatban kedden az MTI-nek küldött közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a kormány három éven át hitegette a pedagógusokat az életpályamodellel, magasabb jövedelmet ígérve nekik, de kiderült, hogy a 100 ezer forintos béremelésről szóló "mesékkel" ellentétben a valóságos növekedés nem több nettó 40 ezer forintnál, több pedagógus jövedelme pedig még csökkenni is fog, mivel elveszítik eddigi túlóra pótlékaikat.
Ígéretet kaptak ugyan arra, hogy a hiányzó 40 százalékot később megkapják, ám mire a törvényjavaslat a parlament elé került, ez az utolsó garanciális elem is elpárolgott a belőle - közölte a politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.