’A Fideszben nem pozíciót osztanak, hanem munkát’

Magyar Nemzet: Beteljesült Szijjártó álma. Népszava: Tízszázalékos MSZP? Sonline: Tiszta a Balaton vize

Elnökváltás a Fidelitas élén címmel közöl interjút Szijjártó Péterrel a Magyar Nemzet. „- Abból, hogy az Orbán Viktor mellett működő elnöki stábot vezeti, lehet-e következtetni arra, hogy a Fidesz választási győzelme után hasonló, kabinetvezetői teendőket látna el a miniszterelnök mellett? - A Fideszben nem pozíciót osztanak, hanem munkát. Aki viszont rendesen és jól ellátja a rábízott feladatot, az bízhat benne, hogy kap újabb lehetőséget. Azzal egyébként, hogy Orbán Viktor mellett dolgozhatok, egy régi nagy álmom vált valóra. 1996-ban a győri bencés gimnáziumban találkoztam először személyesen Orbán Viktorral, azóta volt a célom, hogy mellette dolgozhassak. Élvezem és szeretem a mostani munkámat."

MSZP: nem szabad egymásnak esni - ez a Népszava cikkének címe. „Személyi kérdések is napirendre kerülhetnek az MSZP kongresszusán - jelentették ki szocialista politikusok. Többek szerint júliusban módosítani kellene az alapszabályt annak érdekében, hogy ősszel, a miniszterelnök-jelölt megválasztásakor a párt néhány vezetőjét le lehessen cserélni, de ne kelljen a minden szervezetre kiterjedő, időt, energiát rabló tisztújítás folyamatot végigcsinálni. Mások arra figyelmeztetnek, ha ebben a helyzetben elkezdenek bűnbakot keresni, fejeket követelni, a parlamenti választások idejére tíz százalék körülire apadhat a támogatásuk."

Csúcsminőség a Balatonon: kristálytiszta a víz - áll a Sonline honlapján. „Nagyon tiszta a Balaton vize - ez olvasható a Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének legfrissebb közlésében, mely a tó június eleji állapotát írja le. A környezetvédelmi és vízügyi tárca tájékoztatójában is szereplő elemzés szerint a víz minőségét alapvetően meghatározó algák mennyisége kevesebb, mint a megengedhető felső határérték egytizede. A májusi meleg időjárásnak köszönhetően a vízben megjelentek a nyárra jellemző fajok, közöttük a tiszta vizet indikáló fecskemoszat."

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.