'A Fidesz újra népköztársaságot csinálna Magyarországból'

A Jobbik szerint Kövér Lászlónak a rendeleti kormányzással kapcsolatos hétfői kijelentései azt mutatják, hogy a Fidesz újra népköztársaságot csinálna Magyarországból, ahol a parlament csak "bábként funkcionál" - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Mirkócki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője.

Az Országgyűlés elnöke az Inforádió Aréna című hétfő esti műsorában beszélt arról, hogy szerinte érdemes lenne hosszú távon megfontolni, nem lenne-e jó nagyobb mozgásteret adni a kormánynak arra, hogy a mindennapi kihívásokra reagáljon, és lazítsanak azon, hogy mindent, a legrészletesebb szabályokat is törvénybe akarják iktatni. Azt tartaná normálisnak, ha a parlament csak a legalapvetőbb, garanciális szabályok megalkotására tartana igényt. Arra, hogy ez egyfajta rendeleti kormányzás lenne-e, annak rossz íze nélkül, igennel válaszolt. Szerinte érdemesebb lenne az energiáikat nagyobb mértékben a végrehajtó hatalom ellenőrzésére fordítani.

Mikróczki Ádám szerint kérdés, hogy milyen nagyobb mozgástérre gondolt Kövér László, hiszen a Fidesz "a kétharmados arroganciájával minden ágazatot megszállt". A Jobbik úgy értékeli: Kövér László szavai azt bizonyítják, hogy a Fidesz a hatalom további bebetonozására készül a következő hónapokban.

Az ellenzéki párt ugyanakkor az Országgyűlés jogosítványainak kiterjesztését és erősítését szeretné azok szűkítése helyett - mondta a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.