'A Fidesz újabb ocsmány trükkje'

Felháborodott az MSZP, mert a XIII. kerületben indul egy Tóth József nevű független polgármesterjelölt. A szocialisták jelöltje is Tóth József, ő a jelenlegi polgármester, a két, tavasszal egyéniben mandátumhoz jutott MSZP-s egyike. FRISSÍTVE: lehet, hogy mégsem?

Szánalmas eszközhöz nyúlt a Fidesz, amikor „független” jelöltként elindított a 13. kerületben egy Tóth József nevű embert a kerületet immár 16 éve vezető és nagyon népszerű MSZP-s Dr. Tóth József polgármesterrel szemben - írjsa közleményében a szocialista párt. A gusztustalan az egészben, hogy ezzel a névazonossággal számos embert csapnak be a szavazók közül - állítják.

Az MSZP felháborodottan tapasztalta, hogy a 13. kerületi polgármester, Dr. Tóth József nevének jó csengését felhasználva indítanak egy másik Tóth József nevű „független” jelöltet. Feltételezhetően a névazonosságra apellálva igyekeznek számtalan szocialista érzelmű embert átverni és elvonni a szavazatokat az elismert és nagy becsben álló polgármestertől - vélik a szocialisták.

Az MSZP tiltakozik az ilyen akciók ellen és felszólítja mind a jelöltet, mind a „támogatóit”, hogy tartózkodjanak a hasonló akcióktól, illetve igyekezzenek kiemelt jelekkel megkülönböztetni jelöltjüket a szocialista Tóth Józseftől - követeli a párt. Ezen felül felszólítja a Fidesz-KDNP kormányt, hogy fontolja meg az MSZP által javasolt etikai kódex aláírását, melyet többek között az ilyen események elkerülése érdekében hoztunk létre.

Információink szerint a szocialisták időközben rájöttek, hogy tévedtek, dezinformációnak ültek fel.

A Fidesz választókerületi elnöke, Harrach Tamás elcsodálkozott a közlemény hallattán, az ő jelöltjük ugyanis Spaller Endre. Az téveszthetett meg néhány embert  - mondta az Indexnek - hogy Tóth plakátjain olyan kicsire sikerült az MSZP logója, hogy néhányan őt vélték független indulónak.

A XIII. kerületben mindenesetre még egyetlen polgármesterjelöltet sem vett nyilvántartásba a választási bizottság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.