'A Fidesz tönkreteszi Terézvárost'

A VI. kerület jobboldali ellenzékének obstrukciója csődbe juttathatja Terézvárost - áll a kerület polgármestere, Verók István lapunkhoz eljuttatott közleményében. A polgármester Wertán Zsolt KDNP-s képviselő e heti sajtótájékoztatójára, s a tagnapi képviselő-testületi ülésen tanúsított viselkedésére reagált.

Verók István szerint joggal merül fel e kérdés, ki vezeti a terézvárosi Fidesz frakcióját. A csütörtöki események bebizonyították ugyanis, hogy még mindig tart a küzdelem a VI. kerületi KDNP- és Fidesz-frakción belül. Verók István szerint a tét Terézváros tönkretétele. „Kicsinyes hatalmi ’harcok’ érdekében vajon beáldozható-e Terézváros? Bármilyen ár elfogadató-e a jobboldali polgármester-jelölt kiválasztása érdekében?” - teszi fel a kérdést a polgármester.

Emlékeztet arra: a kerületben egy sajnálatos képviselői haláleset miatt időközi választást kellett kiírni idén januárjában. A választások eredményeképpen a 24 tagú képviselő-testületben a 12 MSZP-SZDSZ-es képviselővel szemben hét fideszes, két KDNP-s, egy független, egy jobbikos (volt fideszes) és egy „renegát SZDSZ-es”  áll. Ez a kiegyenlített viszony teszi kötelezővé az együttműködést Terézváros érdekében, hiszen a képviselők felelőssége közös és esküjük is erre kötelezi őket. 

Verók István közleménye kitér arra, hogy a május 27-ei képviselő-testületi ülésen Wertán Zsolt KDNP-s képviselő kijelentette, majd rávette az ellenzék tagjait, hogy az egyik üres önkormányzati ingatlan bérbeadásról szóló nyílt pályázati kiírásáról készült előterjesztésénél kivonuljanak. Ezzel pedig működésképtelenné, határozatképtelenné tették a testület munkáját.

Ez már világossá tette Wertán Zsolt szándékát, a héten tartott sajtótájékoztatójának igazi célját – szögezi le Verók István. Hozzáteszi: Wertán arról beszélt, hogy Terézváros csőde fog jutni. Csakhogy a VI. kerület költségvetésének része az ingatlanok bérbeadásából befolyó bevétel is. A sajtótájékoztató napján „nem értettük, miért beszél Wertán Zsolt bekövetkezendő csődről, most már világos. Ő kívánja ezt elérni úgy, hogy elzárja a kerület bevételi forrásainak lehetőségét. Ehhez minden ellenzéki képviselő, legyen az fideszes, jobbikos, vagy volt SZDSZ-es asszisztál, igyekeznek mindent elkövetni a kerület tönkretételének érdekében” - áll a közleményben.

A polgármester arra is rámutat, hogy a Terézvárost irányító koalíció hosszú évek óta folytatott felelős gazdálkodásának köszönhetően - a Fidesztől örökölt és ledolgozott hárommilliárdos hiányon túl - országos szinten egyedülállóan nem bocsátott ki kötvényt, nem vett fel hitelt. Ugyanakkor a balliberális koalíció az ellenzék hatalmi harcából eredő, ártó szándék ellenére is biztosítani fogja az önkormányzat működőképességét.

Verók István egy Shophokles idézettel zárja közleményét; eszerint „Bölcs belátás többet ér minden más adománynál, A gőggel teli ajkon a nagy szavak nagy romláshoz vezetnek”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.