'A Fidesz kizsebelte a kismamákat'

A DK szerint az Orbán-kormány a korábbi Gyurcsány-kabinet intézkedését vette alapul a gyed extra bevezetésével.

Erről Molnár Csaba, a Gyurcsány Ferenc vezette párt alelnöke beszélt hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a DK-nak "esze ágában sincs" eltörölni a gyed extrát, szemben a Fidesszel, amely 2011-ben "sundán-bundán" eltörölte a Gyurcsány-kormány gyesre vonatkozó hasonló intézkedését.

Molnár Csaba úgy fogalmazott, a gyed extra annak a 2006-ban bevezetett intézkedésnek a "koppintása", amely a szerinte egyébként fontosabb családtámogatási forma, a gyes esetében tette lehetővé a támogatás felvételét a gyermek születése után egy évvel munkába visszatérő édesanyáknak. Vagyis a Fidesz egy olyan meg sem történt cselekedettel vádolja a DK-t, amelyet saját maga már el is követett - mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve: a Fidesz "kizsebelte a kismamákat és most tolvajt kiált".

A DK alelnöke emellett azért is bírálta a kormány családpolitikáját, mert leállította a 2006-2007-ben indított óvoda- és bölcsődeépítési programot, továbbá brutálisan megemelte a bölcsődei térítés díját, valamint eltörölte a kisgyermekes anyák felmondási védelmét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.