'A Fidesz is beismerte: megbukott a kormány családpolitikája'

Az MSZP szóvivője szerint a Fidesz is beismerte, hogy megbukott a kormány családpolitikája.

Kormos Kata keddi budapesti sajtótájékoztatóján így reagált arra, hogy Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője korábban azt közölte: pártja támogatja a családi adókedvezmény kiszélesítésének tervét, amelyről szerdai ülésén tárgyal a kabinet mint a demográfiai program egyik lehetséges eleméről.

Az MSZP szóvivője szerint Selmeczi Gabriella beismerte, a Fidesz családi adókedvezménye, családpolitikája megbukott, mert ma már a kormánypártnak is egyértelmű, amit az MSZP három éve mond, hogy az ő gazdaságpolitikájuk csak a gazdagokat segíti.

"Ne tévedjen senki, kampányosztogatás kezdődött" - fogalmazott Kormos Kata, hozzátéve ugyanakkor, hogy a szocialisták természetesen egyetértenek a családi adókedvezmény szélesítésének tervével, hiszen azt ma csak azok tudják maradéktalanul igénybe venni, akik amúgy is jól keresnek.

Közölte: a valóság köszönőviszonyban sem áll a Fidesz kommunikációjával, hiszen Orbán Viktor kormányzásának három éve négymillió létminimum alatt élő embert, éhező gyermekeket és egyre romló megélhetési lehetőségeket hozott. A kivándorlási hajlandóság 1956 óta nem látott mértékeket ölt, és a gyermekvállalás sem emelkedett az elmúlt három év intézkedései nyomán - mondta Kormos Kata, hozzátéve, hogy ezeket kellene megmagyaráznia Selmeczi Gabriellának.

A szóvivő kiemelte: az MSZP kormányra kerülése esetén minden eszközzel segíteni fogja a családokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.