'A Fidesz hatalmi érdekeire szabnák a kampányfinanszírozást'

A Párbeszéd Magyarországért (PM) "demagógnak és átlátszónak" tartja a kampányfinanszírozás átalakításáról szóló indítványt, amelyet szerintük a Fidesz hatalmi érdekeire szabtak.

Karácsony Gergely keddi parlamenti sajtótájékoztatóján kijelentette: a javaslat nem oldja meg a legfontosabb problémákat, nem teszi átláthatóvá a rendszert, például nem vezeti be a nyílt kampányszámlát.

Hozzátette: az indítvány elveszi a pártok költségvetési támogatását és úgy ad pénzt a kampányra, hogy azzal "a Fidesz hatalmi gépezetét erősítse". A független képviselő szavai szerint a kormánypártok egy mesterséges kínálatot teremtenek azzal, hogy segítik az egyéni jelöltek indulását, mert az az érdekük, hogy minél több jelölt vegyen részt a választáson.
Továbbra sem lehet majd tudni, hogy mely cégek és vállalkozások támogatják majd azzal egyes pártok kampányát, hogy nyomott áron adják szolgáltatásaikat – tette hozzá.

Rétvári Bence KDNP-s képviselő szombaton sajtótájékoztatón ismertette a kampányfinanszírozás átalakítását, amely szerint az egyéni parlamentiképviselő-jelöltek egymillió forint állami támogatást kaphatnak majd, a pártok pedig legfeljebb csaknem 600 milliót. A választás évében a pártok működésének állami támogatását nem folyósítják majd, csak a kampánykiadásokat finanszírozza a központi büdzsé.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.