8:0 - ahol nagyon megverték a Fideszt

Celldömölkön nagyon megverték a Fideszt - a vasi kisváros mind a nyolc választási körzetében az MSZP által is támogatott Cselekvő Összefogás Celldömölkért szervezet nyert.

Fehér László mostani polgármester 67, fideszes ellenfele, Fonyó Roberta mindössze 33 százalékot kapott. Fonyó Roberta férje - aki helyi médiavállalkozó, s a Celldömölk TV adásaival az elmúlt hetekben igen sok kárt "okozott" a Fidesz ügyének - egy hete bántalmazta a körzetében most éppen Fonyót lesöprő Söptei Józsefné alpolgármestert. Az eset felrázta a kisváros közvéleményét, a választási hajlandóság is sokkal erősebb volt, mint máshol.

Az is hozzátartozik a celldömölki képlethez, hogy itt a "fideszhű" KDNP-sek magukra maradtak, mivel elvbarátaik jóval a Fonyó-féle harcias kampány előtt keresztény egyesületet alakítottak, s az MSZP-vel együtt kezdték támogatni a mostani polgármestert, a hajdani pedagógus Fehér Lászlót.

Rontotta a helyi Fidesz esélyeit, hogy Fonyó sajátos "médiataktikával" ütötte ki a nyeregből ellenlábasát, a Fidesz megyei kabinetvezetőjét, Horváth Melindát, aki éveken át számos jótékonysági rendezvénnyel rukkolt elő Celldömölkön. Most azonban kiderült, hogy Fonyó Roberta hiába hivatkozott többször is a Fidesz országos korifeusainak hathatós támogatására, az helyben nem bizonyult eléggé hatékonynak.

Az is tudvalévő, hogy volt már a Fidesznek illetve a jobboldalnak polgármestere Celldömölkön. Makkos István 12 évig irányította a várost, ám 2002-ben kénytelen volt átadni a terepet Fehér Lászlónak. Makkos ezt követően "vizes" vállalkozásokba kezdett, ám a helyi közműügyek révén, a tetemes hiányok miatt a város megszakította vele a kapcsolatot. Ezután kistérségi vállalkozásokba kezdett - ám onnan a fideszes megyei közgyűlés sem tudta kimenteni, vizsgálatok kezdődtek, s ezek minden esetben anyagi természetűek. Makkosnak az önkormányzati választás lett volna az utolsó esélye arra, hogy Fonyó Roberta és az országos Fidesz-népszerűség oldalvizén visszaevezzen a helyi politikába. De porszem került a gépezetbe, mert a Fidesz-jelöltek leszerepeltek.

Miközben Vasban a Fidesz fényes győzelmeket ért el, Celldömölkön úgy verték el a pártos jelölteket, hogy arról sokáig fognak beszélni. A helyi közgyűlésben Fidesz-jelöltek csak mutatóban lesznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.