52 milliós hűtlen kezeléssel vádolják Orbán Istvánt

A tatai edzőtábor volt vezetőjét 52 millió forint kárt okozó hűtlen kezeléssel, továbbá vesztegetéssel, sikkasztással és csalással gyanúsítja a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság; az ügyet vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek - közölte a megyei főkapitányság szerdán az MTI-vel.

A tábor volt vezetője, Orbán István, az MSZP Komárom-Esztergom megyei alelnöke volt. 2008 szeptemberében vették őrizetbe, 2009 március végén mondott le a tatai képviselő-testületi mandátumáról. Nyilatkozatában ártatlannak vallotta magát, és közölte, hogy az előzetes letartóztatása óta összegyűlt képviselői tiszteletdíját a tatai sport támogatására ajánlja fel.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy névtelen feljelentő levele indította el az eljárást, melynek során kiderült, hogy Orbán István saját célra vette igénybe és használta az edzőtábor eszközeit, járműveit, illetve a konyhai szolgáltatást. Barátainak, ismerőseinek biztosított kedvezményes vagy ingyenes étkezést és szállást.

A hatóság szerint tanúvallomások és hangfelvételek bizonyítják, hogy Orbán pénzt kért és fogadott el azoktól a vállalkozóktól, akikkel a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet budapesti központja megbízási szerződést kötött az edzőtábor beruházásainak elvégzésére. Ilyen munka volt a létesítmény bejárata előtti szobor felállítása, melyet Gyurcsány Ferenc avatott fel.

Előfordult, hogy készpénz helyett klímaberendezést kért otthonába és a táborban üzemelő büfé tulajdonosától a működés fejében ingyenes ellátást várt el maga, barátai és ismerősei számára. A gyanúsított nagy értékű eszközöket vásároltatott az edzőtábor nevére, melyeket később fiától foglalt le a rendőrség. Az ügynek további öt gyanúsítottja van, valamennyien az edzőtábor korábbi dolgozói.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.