Ötvenmilliós támogatást kap a Trianon Múzeum

A Jobbik saját sikerének tekinti, hogy a nemrég benyújtott 2014. évi költségvetés tervezetében önálló jogcímen szerepel a várpalotai Trianon Múzeum támogatása.

A nemzeti ellenzék részéről Dúró Dóra, Farkas Gergely, Ferenczi Gábor és Novák Előd minden évben javaslatot nyújtott be a támogatás érdekében, ennek köszönhetően már 2011-ben is állami forráshoz jutott a múzeum.

- Az idei évben sikerült elérnünk, hogy már nincs szükség a jobbikos módosító indítványra, a kormány meghajolt a nyomás alatt, és így működési költségei fedezetére 50 millió forint állami támogatást kap az intézmény - közölte a párt.

A Jobbik rendkívül fontosnak tartja az intézmény szerepét, hiszen működése – egyelőre egyedüli múzeumként – méltó emléket állít legnagyobb nemzeti tragédiánknak - írják, és hozzáteszik: a Fidesszel ellentétben ők nem ünneplik Trianont, hanem gyásszal tekintenek rá, és mindent megtesznek, hogy a magyar emberekben fenntartsák az emlékezést. Ehhez elengedhetetlen a várpalotaihoz hasonló, színvonalas múzeumok, emlékhelyek támogatása, illetve újak létrehozása - fogalmaz a Jobbik.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.