50 éves a Csepeli Strandfürdő

Ma ünnepli félévszázados születésnapját a Csepeli Strandfürdő, amely az elmúlt évtizedben több korszerűsítésen is átesett.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. és Csepel önkormányzata ma emléktáblát avatott a Csepeli Strandfürdő 50. évfordulója alkalmából, a létesítmény területén.

A strandfürdő jelenlegi helyén, a soroksári Duna-parton már az 1930-as években dunai strand működött, az egykori Weisz Manfréd Művek üzemeltetésében. A folyó vizének egyre nagyobb mértékű szennyezettsége késztette arra a Csepel Vas- és Fémműveket, hogy új, korszerű strandfürdőt építtessen a régi helyett. Mélyfúrásokat végeztek a területen, melynek nyomán értékes összetételű ásványvíz tört fel. Erre a vízkészletre alapozva, 1961-re épült fel a strandfürdő.

A mai ünnepnapon a csepeli lakosok, a lakcímkártya felmutatása esetén, 50 százalékos kedvezménnyel látogathatják a fürdőt.

A Csepeli Strandfürdő mintegy hét hektárnyi üde zöld környezetben fekszik, parkosított területe csaknem 42 ezer négyzetméter. Befogadóképessége (a vízfelület alapján) mintegy 4500 vendég, de a parkosított terület jóval több ember kényelmes pihenését teszi lehetővé.

A strand területén termálvizű gyógymedence, egy 50 méteres úszómedence, élmény- és gyermekmedence várja a fürdőzőket. Az üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. az úszó- és strandmedencét 2002-ben szűrő-forgató berendezéssel látta el, mely különféle komfortfokozó élményberendezésekkel és hárompályás csúszdával működik.

A strand gyógyvize nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos és kloridos hévíz, amelynek fluoridion-tartalma is jelentős.

A strand környékén ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak a vendégeknek, a strand területén pedig WIFI elérhetőség is van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.