4K!: a Jobbik az ország ellensége

A Jobbik Magyarország ellensége – legalábbis ezt állítja a 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom, amely szerint a szélsőjobboldali párt tudatosan szít konfliktust az országban, és egy etnikai polgárháborúból kíván hasznot húzni.

Juhász Oszkár gyöngyöspatai polgármesternek és más jobbikosoknak tulajdonított kiszivárgott hangfelvétel arról tanúskodik, hogy a Jobbik tudatosan szít polgárháborús konfliktust az országban – fogalmaz a 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom legfrissebb közleménye, amely szerint egy olyan párt, amely etnikai polgárháborúból kíván hasznot húzni, Magyarország ellensége.

"Az említett felvételen többek között annak a találgatása folyik, hogy milyen esélyei lennének a Jobbiknak és szövetségeseinek egy esetleges polgárháborúban. A beszélgetők – Juhász Oszkár, Juhász kampányfőnöke és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület két aktivistája – egyetértenek abban, hogy a polgárháború nem elkerülhető, és abban állapodnak meg, hogy annak kitörését úgy kell időzíteni, hogy a Jobbik és szövetségesei győztesen kerülhessenek ki belőle. A 'zsideszes' rendőrség felkészültségét találgatják, és felmerül annak lehetősége, hogy külföldi őrző-védő erőket hívnak az országba a vizionált polgárháború kitörésekor. A beszélgetésből az derül ki, hogy a konfliktust alapvetően etnikai alapon képzelik el" – fogalmaz a közlemény.

A 4K! szerint a Jobbik eddig is a magyarok egymásnak uszításából igyekezett politikai tőkét kovácsolni, most pedig –amennyiben hiteles a szóban forgó felvétel – kiderült, hogy akár külföldi őrző-védő erőket is bevetne magyar állampolgárok ellen.

A 4K! a baloldali patriotizmus jegyében kívánja egyesíteni az országot, annak minden állampolgárának biztosítva a haza közösségéhez való tartozást és a valódi politikai részvételt. A mozgalom szerint csak a patriotizmus eszméje és egy valódi köztársaság orvosolhatja a jelenleg létező etnikai feszültségeket – zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.