Az ételosztó angyalok szó szerint életet mentenek

Mi lehet a közös egy jól menő vállalkozás ügyvezetőjében, a karvezetésből megszerzendő diplomára készülő fiatal lányban, a menő klubtulajdonosban és a KKV-szektorban dolgozó marketingesben? Az, hogy ezek a fiatal, sikeres és feltörekvő egyéniségek a pörgős mindennapjaik során időt és energiát szánnak arra, hogy a rászorulók életét megkönnyítsék.
Lassan már egy éve.

Két ifjú hölgy fejéből egyszer csak kipattant az ötlet, majd nem volt megállás. Elemi erővel kezdtek el működni, szervezkedni, segíteni. Új küldetésük mellé állítottak barátokat, kollégákat, ismerősöket, s a közös energiák által valódi mozgalmat építettek. Úgy hívják: „FoodAngels Hungary. A hangzatos elnevezés elhivatott, az élet más területein sikeres egyéniségeket takar, olyanokat, akik számára a társadalmi felelősségvállalás fogalma nem csupán klisé.

Hegedűs Gábor

Most vasárnap újabb jelentős akciót hajtottak végre a fővárosi Boráros téren. Több mint tucatnyi fiatal kevert, csomagolt, rakodott. Az egyik nívós belvárosi étteremben elkészült 250 adag sült csirkecomb hagymás tört burgonyával és uborkasalátával, 400 db szendvics, 400 adag tejberizs, 200 db fahéjas-csokis piskóta, 150 gyümölcscsomag, 400 adag kávé, amelyet két ételosztáson 400 rászoruló részére juttattak el.

Sokan kérdezik őket: mi adja a motivációt? Egyikük erre a kérdésre megemlíti azt a kétdiplomás, nyomorgó nyugdíjast, aki minden vasárnap kijön az ételért és a csomagokért. Aki úgy véli, „ha nem lennének ilyen emberek, már réges-régen éhen halt volna".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.