400 milliót csalt el betonacéllal a nógrádi bűnszervezet

Több mint négyszázmillió forint kárt okozott az a betonacél-szereléssel és -értékesítéssel foglalkozó nógrádi bűnszervezet, amelynek tagjait a NAV pénzügyi nyomozói buktatták le. Tizenhárom gyanúsítottat hallgattak ki, százmillió forint értékben zárolták az elkövetők vagyonát.

A gyanú szerint a Nógrád megyei elkövetők az Európai Unió területéről betonacélt vásároltak, majd azt „papíron" magyar cégekből álló számlaláncolaton keresztül átfuttatva szintén az elkövetői körhöz tartozó Pest megyei betonacél-szereléssel és -értékesítéssel foglalkozó cégnek adták el – tájékoztatott Kovács Dorina sajtóreferens.

Valójában az áru Lengyelországból, Szlovákiából és Ausztriából egyenesen a dunakeszi megmunkálóba érkezett. Mivel ez a cég sok építőipari kivitelezési munkát végzett, különösen jól jött nekik az olcsón beszerzett betonacél. Ráadásul a fiktív számlás vásárlás után még az áfát is visszaigényelték.

Az eddigi számítások szerint a költségvetésnek okozott kár mintegy négyszázhúszmillió forint. A pénzügyi nyomozók tizenhárom gyanúsítottat hallgattak ki üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt.

A bűnszervezet három férfi tagja előzetes letartóztatásba, két férfi házi őrizetbe került, egy nő pedig lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. Tettük miatt tízéves szabadságveszést is kaphatnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.