31674 ember nevében akarja felforgatni az internetet Deutsch

"Széles egyetértésen nyugvó előterjesztést" kíván a kormány elé terjeszteni az internetről szóló „nemzeti konzultáció" végén Deutsch Tamás. A nemzeti konzultációban részt vevők 31674 kérdőívet küldtek vissza. A számot nem írtuk el: ennyi "magyar ember" vette a fáradságot arra, hogy konzultáljon. 
A konzultációért felelős miniszterelnöki biztos jelezte: a cél az, hogy olyan, „a polgárok világos és egyértelmű akaratnyilvánításának megfelelő szakmai javaslatok kerüljenek a kormány elé november közepén, amelyekben a piaci szereplők, a nyilvánosság műhelyei, a nonprofit, a szakmai és érdekvédelmi szervezetek döntő része egyetért" - írja a 24.hu.

A konzultáció keretében az interneten lehetett kitölteni egy kérdőívet, a meghosszabbított határidő végéig 31 674-en küldték el válaszaikat.

Deutsch most közölte: az „InternetKon" eredményeként olyan előterjesztés készül, mely „meglévő törvények módosítását, új törvények megalkotását célzó kormányzati döntésekre irányuló javaslatokat tartalmaz, emellett kormány- és miniszteri rendeletek módosítását, már létező programok kiegészítését, módosítását vagy újabbak indítását javasolja".

A kormánybiztos azt mondta: „egyértelmű volt a magyar emberek állásfoglalása abban a kérdésben is, hogy a multinacionális cégek vegyék ki részüket a digitális gazdaság fejlesztéséből és a közteherviselésből is". Ez arra vonatkozik, hogy egyes internetes szolgáltatók jelentős hirdetési bevételeket érnek el, de nem adóznak Magyarországon, nem költenek az internetes infrastruktúra és tartalmak fejlesztésére sem. A javaslatcsomagban erre is megoldást keresnek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.