32 milliós zongorát vesz a Magyar Nemzeti Bank alapítványa

121 ezer dollárért (32 millió forint) vesz zongorát a Magyar Nemzeti Bank Matolcsy György vezette alapítványa – tudta meg az RTL Híradó. A hangszert a több mint négymilliárdért megvásárolt Lónyay-villába vinnék. Az alapítvány szerint azért van szükség a zongorára, mert a villába zenei és kulturális programokat terveznek.

A Steinway igen jó márkának számít, a zongorák Ferrarijaként is szokás emlegetni, hangzott el a csatorna híradójában. A zongorát a négymilliárd forintért megvásárolt Lónyay–Hatvany-villában kívánja elhelyezni a PADA, hogy itt nyilvános és színvonalas zenei és kulturális programokat rendezhessenek.

Arról pedig a Magyar Narancs számolt be még márciusban, hogy az alapítvány a régi budai városháza patinás épületében „Magyarországon egyedülálló, angol nyelvű, nemzetközi oktatóbázissal és hallgatói körrel rendelkező doktori iskolát kíván üzemeltetni 2016 szeptemberétől”.

Az Úri utca 21. szám alatti régi budai városházát a Matolcsy György vezette MNB 1,85 milliárd forintért vásárolta meg az Akadémiától, majd 2014 februárjában vagyonjuttatásként a PADA rendelkezésére bocsátotta. A PADA kuratóriumának elnöke, mondanunk sem kell, Matolcsy György.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.