Osztrák razzia: Óriási dugó van az M1-esen

Áll a forgalom az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető szakaszán. Az embercsempészek elleni osztrák razzia elvileg a személyautók szabad mozgására nem terjed ki, ám a feltorlódott kamionok miatt legfeljebb lépésben lehet haladni. Van, aki már öt órája vesztegel a jelenleg 35 km hosszú sorban. A hőmérséklet 34 fok, az aszfalt ontja a meleget, a gyerekek egyre türelmetlenebbek.

Végeláthatatlan a sor
Végeláthatatlan a sor
Teknős Miklós / Népszabadság
Vizet osztanak

A hőség miatt vízosztó helyeket állítanak fel az M1-es autópályán a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével - írja az MTI. A sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalán a 150-es kilométernél található Hanság-pihenőhelynél és a 158-as kilométernél lévő Lajta-pihenőhelynél állítják fel a vízosztó pontokat, ahol hűtött ivóvizet osztanak. 

A győriek főleg arra panaszkodnak, hogy lekésték a bécsi reptérről induló járataikat. A legális magyar munkavállalók egy része sem jutott el a munkahelyére. A sztrádán a személyautók többsége német, a kamionok főleg románok.

A határképre jellemző, hogy amíg az Ausztriába tartó kocsisor alig mozdul a menekülteket szállító embercsempészek elleni razzia miatt, addig a sztráda szemközti sávjában gyalogosan háborítatlanul sétálnak a szír és az afgán menekültek Ausztria felé.

Teknős Miklós / Népszabadság

Az osztrák hatóságok ma délután két óráig - vélhetően a hatalmas zsúfoltságra való tekintettel - felfüggesztették az ellenőrzést. Bejelentették azonban, hogy délután két órától ismét átvizsgálják a teherautókat, újabb zsúfoltságra lehet tehát számítani.

Határnyitás

Megszűnt a torlódás a soproni, a kópházi és a fertődi határnál, ahol hétfőn reggel több kilométeres kocsisor alakult ki az Ausztriában bevezetett fokozott gépjármű-ellenőrzés miatt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. Hozzátették: az M1-es autópályán továbbra is mintegy 30 kilométeres a kocsisor. A rendőrség továbbra is a gépjárművezetők türelmét kéri, illetve azt, hogy az érintett útszakaszon fokozott figyelemmel közlekedjenek. Ausztriában vasárnap este vezették be a fokozott ellenőrzést az embercsempészek ellen. A rendőrök minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas arra, hogy embereket rejtsenek el benne. (MTI)

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.