Csúnya bukta: 29 szavazattal utolsó lett a Fidesz jelöltje

Független jelölt kapta a legtöbb szavazatot a Pest megyei Pilis kettes számú választókerületében vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson.

A választásra jogosultak 20,1 százaléka, 212 lakos járult az urnához. - A város polgármestere, Szabó Márton (Fidesz) közlése szerint a képviselői mandátumot Domonyi Károly (független) nyerte el 79 vokssal, a második helyen Andrási Julianna (MSZP) végzett 62 szavazattal, a harmadik helyre Koszorú Árpád (Jobbik) futott be (42 szavazat), a negyedik pedig a fideszes Némethné Fiel Gabriella Piroska lett 29 szavazattal.

A 11 ezer lakosú Pilisen azért kellett időközi választást kiírni, mert a körzetet korábban képviselő Kerepeszki Mónika (Fidesz) lemondott posztjáról, miután külszolgálati munkára kérték fel.

A lemondás miatt tizenegy tagúra csökkent testületnek a polgármesterrel együtt hét fideszes, két MSZP-s, egy jobbikos és egy a Pilisi Polgárőr Egyesület színeiben bejutott tagja van, hozzájuk csatlakozik a vasárnap megválasztott független Domonyi Károly.

A főváros XVI. kerületében ugynakkor szintén időközi választáson a fideszes jelölt nyert: Vincze Ágnes 488 szavazattal, a voksok csaknem 51 százalékéval szerezte meg a mandátumot. Az időközi választáson másodikként a független Büki Tamás végzett a szavazatok 20,3 százalékkal, míg a szocialista Király András 15,8 százalékkal lett a harmadik. A Jobbik színeiben induló Kaszás Gábor a voksok 9,3, az LMP-s ifj. Mizsei László pedig a szavazatok 3,7 százalékát kapta meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.