Orbán hetekkel a kiszivárogtatás előtt megjósolta a későbbi eseményeket

Régóta tartotta magát a közvéleményben, hogy a Fidesznek tudnia kellett a felvételről még annak közzététele előtt.

Érdekesség például, hogy Orbán Viktor ebben az időben kezdett el publikálni egy háromrészes jegyzetet a Magyar Nemzetben „Vízválasztó” címmel, amelynek harmadik része (a beharangozott dátumtól eltérően) jelentős késéssel jelent csak meg. Az összeesküvés-elméletek gyártói szerint azért, mert újra kellett fogalmazni a szöveget, hangsúlyosabban kiemelni benne a Gyurcsány-kormány „hazugságait”, a tények elferdítését és a választások előtt „hazug ígéreteket”.

Orbán Viktor kétségtelenül egyfajta vátesz lehetett, hiszen a szeptember 9-én (nyolc nappal az őszödi beszéd kiszivárogtatása előtt) publikált harmadik jegyzetében már „szervezett hazugságról”, „a kormány hazugságáról”, „felhatalmazás nélküli politikáról” írt, majd hozzátette: „Vagy nyugalom lesz, vagy békétlenség. Vagy biztonságos kiutat találunk, vagy még súlyosabb válság lesz és zűrzavar (…)”.

Az is kérdés, hogy volt-e mindehhez köze azoknak a fenyegető üzeneteknek, amelyeket a kiszivárogtatás előtt egy „Demokrácia Harcosai” nevű szervezet küldött több rádióállomásnak, benne a szöveggel: ha a Gyurcsány-kormány szeptember 20-ig nem mond le, a magyar főváros „lángba borul, mint Párizs”. Csak emlékeztetőül: ez a határidő három nappal az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után járt le, a tévészékházat pedig 19-én támadták meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.