Önként és dalolva?

Munkaidőben gyűjthettek ajánlásokat önkormányzati alkalmazottak és közmunkások Pócs János jászapáti polgármesternek, a Fidesz térségi országgyűlési képviselőjelöltjének – legalábbis erre engednek következtetni a szerkesztőségünkbe eljutott videofelvételek és fotók.

Budai János jász apáti lakos azt vette fel kamerával, amint hétfő délután négy órakor a város egyetlen közterület-felügyelője önkormányzati autóval megérkezve, tőle kért aláírást Pócs János támogatására. A férfi tudósítónknak elmondta: már három órakor is látta az utcában a szokásos hivatali uniformist viselő közterület-felügyelőt, amint egy másik társával aláírásokat gyűjt. Amikor kérdőre vonta a férfit, miért munkaidőben teszi ezt, azt a választ kapta tőle, hogy nem dolgozik, szabadságot vett ki erre a napra. Arra azonban már nem tudott válaszolni, miért önkormányzati tulajdonú autójával járják az utcákat. Később pedig az órájára nézve arra hivatkozott, hogy mivel 16 óra után egy perccel készült a videofelvétel, neki akkor már lejárt a munkaideje. – Most akkor szabadságot vett ki, vagy lejárt a munkaideje? –tette fel a kérdést Budai János. Közölte: Pócs János internetes közösségi oldalán városi intézményvezetők láthatók a helyi Fidesz irodájában az ajánlásgyűjtő kampány kellős közepette.

– Az önkormányzat által közfoglalkoztatott személyek munkaidőben nem, de szabadidejükben önkéntesen természetesen segíthetik a Fidesz ajánlásgyűjtését és kampányát – válaszolta kérdésünkre Pócs János.

– Ha valaki szabadsága alatt is a Fidesz kampányát akarja segíteni, nagyon szépen köszönjük. Önkénteseink általában dolgozó emberek, akik munka utáni vagy hét végi szabadidejüket áldozzák fel, hogy segíthessenek – mondta. Szavai szerint az említett esetben érintett személyek önkéntesen szabadságot vettek ki, hogy segítsék a Fidesz kampányát.

Úgy tudjuk, a helyi választási bizottságnál egy magánszemély tegnap bejelentést tett, azt kérve, hogy tekintsék érvénytelennek Pócs aláírásgyűjtő íveit.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.