Az Összefogás etikai kódexet kezdeményez

Szekeres Imrét gyalázó névtelen szórólapok terjedtek az utóbbi hetekben a Jászságban. Az Összefogás országgyűlési képviselőjelöltje szerint mindez vetélytársa, a fideszes Pócs János érdekében állhat.

A Jász.blog.hu tudósítása szerint az elmúlt héten a kormánypárti képviselőjelölt kudarcként élhette meg, hogy saját pártja országos listáján csak a 101. helyre szorult, s „visszahullottak” rá az ellenfelét gyalázó névtelen szórólapok is. A hírportál utalt arra, hogy a Fidesz Jászság-oldalán megjelentettek Szekeresről egy állítólagos közvélemény-kutatást, amiben egyetlen szám, egyetlen tényadat sem szerepelt.

Ugyanide felkerült egy szórólap is, amely az utóbbi napokban terjedt a jászsági településeken. Ebben több vádat is megfogalmaztak az MSZP-s politikus ellen. Szemére vetették, hogy minisztersége alatt az egyik tábornokát vesztegetés miatt letartóztatták, hogy regnálása alatt hanyag kezelés gyanúja vetődött fel az Üllői úti egyetemi campus építése ügyében, s azzal is meggyanúsították, hogy vadásztatásért cserébe jogtalan előnyökhöz juttatta egy pákozdi földügylet szereplőjét. Végül azt is felrótták, hogy hatvanmilliós végkielégítéssel távozott a honvédelmi tárca éléről.

Szekeres ezeket az állításokat tételesen cáfolta. Szavai szerint honvédelmi miniszteri tisztsége kapcsán semmilyen bírósági perben nem volt érintett, még tanúként sem. A vesztegetési ügyben pedig, amint tudomására jutott, ő maga rendelt el vizsgálatot, s erről akkor tájékoztatta Sólyom László köztársasági elnököt, Bajnai Gordon miniszterelnököt és Lázár Jánost, a parlament honvédelmi bizottságának akkori elnökét. Közölte: soha nem vett részt protokollvadászaton, s nem működött közre semmilyen földcserében. „Végül pedig nem kaptam 60 milliós végkielégítést a minisztériumból távozásomkor. A szabadságmegváltást és a felmentési időre járó juttatást 98 százalékos adó terhelte, az így kézhez kapott 112 ezer 500 forintot pedig jótékony célra ajánlottam fel” – mondta a képviselőjelölt, aki egy választási etikai kódex elfogadását kezdeményezte, amelynek lényege, hogy a versengők nem mocskolják ellenfeleiket.

Megkérdeztük az ügyben Pócs Jánost is, de a fideszes képviselőjelölt nem reagált. A Jászságban egyébként nemrégiben zajlott egy 1200 fős telefonos közvéleménykutatás, amelyből kiderült: a Szekeres Imrét gyalázó szórólapok mögött a válaszadók 56 százaléka Pócs Jánost és a Fideszt sejti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.