Mininépszavazás a Belvárosban

Annak ellenére, hogy a Bajnai Gordon vezette szövetség egyik meghatározó alakja, az Együtt színeiben politizáló Juhász Péter élesen bírálta az „összefogás” listáját, a háttérbe húzódó politikus és stábja így is aktívan támogatja a főváros első számú választókörzetében helyette induló Kerék-Bárczy Szabolcsot, aki szinte a lehetetlenre vállalkozik a belvárosi polgármester, a Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal kihívójaként, aki a körzet toronymagas esélyese.

Juhászt, aki sem egyéni körzetben, sem listán nem vállalt szerepet, az Együtt Egymillióan Platform (Milla) kilencvenöt százalékos többséggel támogatta abban, hogy ettől függetlenül maradjon az Együtt társelnöke, és a Milla továbbra is támogassa az Orbán Viktor leváltására szerveződő koalíciót. Juhász lapunknak azt mondta: delegáltak tagokat Kerék-Bárczy kampánycsapatába, s részt vesznek a feladatok végrehajtásában is.

– Itt kiválóan működik az összefogás, az egyéni képviselői kampány előkészítése megkezdődött, a Millától és Juhász Pétertől is minden szükséges támogatást megkapok – nyilatkozta Kerék-Bárczy Szabolcs.

A DK politikusa hangsúlyozta, hogy az 1. számú választókörzetben egyfajta „mininépszavazásra” készülnek az ellenzékiek, Rogánt a nemzeti együttműködést rendszerének egyik szimbólumaként megjelenítve. „Rogán aktív részese volt mindannak, ami meghatározta az elmúlt négy évet, s aki ezt elfogadhatatlannak tartja, az Rogánra is nemet mond” – mondta Kerék-Bárczy Szabolcs.

A DK politikusa abban is bízik, hogy az eddigi életútjából következően eredményesen szólíthatja meg a rendszerből kiábrándult konzervatív szavazókat: „Az MDF-nek voltam és a DK-nak vagyok jelenleg a tagja. De az értékrendem semmit nem változott az elmúlt évtizedekben. A Fideszé viszont annál inkább: amikor még Stumpf István kabinetfőnökeként dolgoztam, azt hittem, a Fidesz polgári kormányzásra vállalkozik, de ebből semmi nem lett” – mondta Kerék-Bárczy, aki a támogatottságban jelentkező különbségekre rámutató kérdésünkre azt válaszolta: a Belváros valóban nehezen nyerhető körzet, de egyáltalán nem megnyerhetetlen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.