Tízmilliót nyert a lottón a fideszes képviselő

A vagyonnyilatkozatok szerint Orbán Viktor vásárolt egy lakóházat Felcsúton, Mesterházy Attila eladta a legelőjét Gerjenben.

Tízmillió forintot nyert a lottón a fideszes Tóth Gábor tavaly áprilisban – derült ki a képviselői vagyonnyilatkozatokból, amelyeket szombat virradóra hoztak nyilvánosságra a parlament honlapján.

Tóth Gábor, Bag polgármestere tavaly áprilisban a hatos lottón – közlése szerint az adó levonása után – nyerte a tízmillió forintot. A képviselő ugyanebben az évben egy Lexus RX 400 H autót és egy Honda XT 750 C motort vásárolt. A politikusnak a bevallás szerint saját cége, két kisebb szállodája, néhány milliós kinnlevősége van, havonta 1,3 millió forintot keres, és nincs tartozása. Tóth Gábor az Index kérdésére azt mondta, hogy másokkal együtt játszott, és a nyereményen velük osztozott. Állítása szerint a többi nyertes nem közszereplő.

Orbán Viktor vagyonnyilatkozata szerint továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt XII. kerületi lakásnak. Ezen túlmenően a Fidesz-elnök feltüntette a 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5035 négyzetméter – közös tulajdonban lévő – belterületi földjeit, amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak. A kormányfő honlapján közzétett vagyonnyilatkozatból kiderül, hogy tavaly szeptemberben vásárolt ugyancsak Felcsúton egy lakóházat, amely a telekkel együtt több mint kétezer négyzetméter.

A kormánytagok bevallásai alapján nem látszik lényeges változás 2012-höz képest. Varga Mihály 1,3 milliós jövedelmével szemben 8 milliós jelzáloghitel áll, tartozása majdnem kétmillióval csökkent.

Pintér Sándor félmilliárdos megtakarítással büszkélkedhet, viszont egymilliárddal tartoznak neki, és 6,5 milliós adóssága is van. A belügyminiszternek ellenben van egy Wartburgja és 24 ingatlanja.

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője tavaly eladta a Tolna megyei Gerjenben található legelő és erdő tulajdonrészét, így nyolc ingatlanban maradt részesedése. Egy 68 négyzetméteres óbudai panellakás mellett van három rétje, továbbá két garázsa Veszprémben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.