Öt logó lesz a szavazólapon

Az MSZP választmánya szombaton megtárgyalta az új politikai konstrukciót, jóváhagyta az új közös listát és azt, hogy Mesterházy Attila legyen az öt párt összefogásáról megállapodott ellenzék közös jelöltje a választáson.

A választmány megteszi a szükséges előkészületeket, hogy minderről január 25-én megszülethessen a kongresszusi jóváhagyás is. Botka László választmányi elnök a Mesterházy Attilával közösen tartott szombati sajtótájékoztatón bejelentette: határoztak arról is, hogy mind a 106 körzetben közös jelölt induljon, a cél a legteljesebb szövetség létrehozása.

A politikai feltételek adottak, a szocialista pártelnököt fogják a kongresszuson jelölni ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek. Mesterházy személyi döntésekről is beszámolt. Az eddigi egyik szóvivő, Török Zsolt Bács-Kiskun megyében indul, ezért szombattól már nem szóvivője az MSZP-nek.

Helyét a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány szóvivője, a párt 2010-es kampányszóvivője, Budai Bernadett veszi át, akit Kormos Kata és Veres Gábor, a választmány elnökhelyettese segít. Kunhalmi Ágnessel kiegészülve ők viszik a kampány során a kommunikációt. Mesterházy reagált arra a felvetésre is, hogy az MSZP-nek negatív kampányt kellene folytatnia.

Mint mondta, keményen bírálni fogják a kormány lépéseit, de az amerikai–izraeli tanácsadókkal megerősített negatív Fidesz-kampány fogásait nem veszik át. „Sokkal több és mélyebb szakmapolitikai egyeztetés történt az ellenzéki erők összefogása során, mint a 23 év alatt bármikor” – jelentette ki Mesterházy, aki szerint az ellenzék legfontosabb feladata, hogy bírálja a kormányt, és függetlenül attól, hogy oktatásról, egészségügyről vagy kultúráról van-e szó, alternatívákat mutasson fel.

Minden ügyben a többségi álláspont dönt, eddig az összes vitás kérdést sikerült rendezni. Arra a kérdésre, hogy mind az öt párt neve és logója megjelenik-e a választólapokon, Mesterházy azt mondta, erre szükség van a választók miatt, ettől a politikai identitását még senkinek nem kell feladnia. A logók meg fognak jelenni a jelöltek szórólapjain is, ami a könnyebb eligazodást segíti. Arról, hogy az ellenzéki összefogásnak lesz-e külön neve a kampány hátralévő részében, még nem született döntés.

Visszatér Budai Bernadett
Visszatér Budai Bernadett
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.