Közös lista: "Nem pénzkérdés"

Öttagú stáb áll össze a közös kampány összehangolására – nyilatkozta lapunknak Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke, a szocialisták kampányának irányítója.

Látja-e realitását, hogy a választásokig hátralévő kis időben össze tudják hangolni a kampányüzeneteiket?

Igen. A közös kampány irányítócsapatában rajtam kívül ott lesz Karácsony Gergely, Szigetvári Viktor, Molnár Csaba, illetve a Liberálisok képviseletében Boruzs András. Valamennyien ismerjük egymást, tudunk együtt dolgozni.

Ezt értjük, de mit kezdenek azzal a dilemmával, hogy míg az MSZP támogatja például a feltétel nélküli alapjövedelem intézményét, addig a DK – legalábbis szóvivőjük, Kerék-Bárczy Szabolcs szavaiból ez derül ki – elutasítja azt?

Egy pillanatig sem tagadjuk, hogy vannak hangsúlybeli különbségek az összefogásban részt vevő pártok és szervezetek között. Nyilvánvalóan vannak az MSZP-nek is alapvetései, amelyekből nem engedhet, miként más pártoknak is. De szeretném a leghatározottabban leszögezni, hogy ebben az együttműködésben kevesebb a nézetkülönbség a résztvevők között, mint a korábbi kormányok idején az MSZP és az SZDSZ álláspontjában. Tehát a helyzet nem kezelhetetlen, kiváltképp annak fényében, hogy mindegyikünk kiindulási alapja azonos: a jogállami keretek vissza- és a társadalmi igazságosság helyreállítását tartjuk a legfontosabb feladatunknak.

De lesz-e pénz a közös kampányra, hiszen a szövetségkötéssel rengeteg állami támogatásról mondtak le?

Sok milliárd forintról beszélünk. De ez is azt igazolja, hogy nekünk valóban nem csak szólamokban fontos az Orbán-rendszer leváltása: abban a példátlanul széles körű ellenzéki összefogásban, amely most létrejött, valamennyi részt vevő szervezetet ez motiválja. Nálunk nem pénzkérdésről van szó: a hiányzó forintokat hittel, lelkesedéssel, aktivistáink segítségével pótolni fogjuk. A döntésükben még bizonytalanoknak és az Orbán-rendszer kárvallottjainak azt üzenjük, hogy hiába is sugallják ellenfeleink, ez a választás még messze nincs lefutva, most már minden adott ahhoz, hogy legyőzzük Orbán Viktor rendszerét.

Molnár Zsolt
Molnár Zsolt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.