A boncmester miatt buktak le

Egy ismert veszprémi ügyvéd, Hudvágner Tamás – aki korábban a Fidesz városi önkormányzati képviselője volt –, valamint két másik férfi ellen emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint tavaly áprilisban Balatonfűzfőn egy nagyvállalkozó megölését készítették elő. A brutális bűncselekményre kiszemelt ingatlan tulajdonosának – szakmája szerint boncmester – lett volna a feladata, hogy a sértettet a házba csalja, majd miután az ott rejtőzködő bérgyilkos valószínűleg egy zsineggel végzett vele, feldarabolja a holttestet. Az emberölésre felbérelt vádlott – a Hírháttér-Multimédia filmjében megszólaló boncmester szerint – akkor rontott volna ki rejtekhelyéről, amikor a házban elhangzik az az előre megbeszélt mondat: „Józsi bácsi, aztán iszik-e valamit?”

A boncmester azt mondta, hogy 300 millió forintot kapott volna a közreműködéséért, azonban ő értesítette a rendőrséget, s a kommandósok a helyszínen meghiúsították a bűncselekményt. Az ügyészség által meg nem nevezett három ember egyike a felbujtó ügyvéd, a fűzfői ingatlan hátsó szobájában bérgyilkosságra készülő férfi, valamint a harmadik társuk, aki állítólag a tervezett emberölés „forgatókönyvének” a szerzője volt.

Az ügyvéd elszámolási vitába keveredett az általa régebbről ismert nagyvállalkozóval, mert őt tartotta felelősnek bizonyos befektetései elvesztéséért. A „megrendelt” gyilkosság indítéka információink szerint azonban nem a bosszú, hanem a vállalkozó vagyonának a megszerzése volt. Ezt pedig a neki korábban kiállított biankó megbízási szerződések felhasználásával valósították volna meg.

Az elkövetők azt tervezték, hogy a másodrendű vádlott elkábítja és megfojtja a házhoz csalt vállalkozót, majd a feldarabolt holttestet egy szőnyegbe csavarva elszállítják. Ezt követően valaki Németországba vitte volna a sértett mobiltelefonját, hogy onnan üzeneteket küldve azt a látszatot keltsék, mintha a vállalkozó még élne.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberei megakadályozták a bűncselekményt, a három embert elfogták. (A bűncselekmény részleteit kitaláló férfit Balatonfüreden.) Az elsőrendű vádlott gépkocsijából lefoglaltak egy lőfegyvert, és előkerült egy hamis rendőrigazolvány is, amelyet a másodrendű vádlott készített magának.

Hudvágner Tamás egyébként négy éven át a Fidesz színeiben volt önkormányzati képviselő Veszprémben. 2004-től a város közbeszerzési döntőbizottságának szakértőjeként is dolgozott. Több alkalommal is megpróbálta kamatoztatni dubai üzleti kapcsolatait, tárgyalt is arról, hogy onnan szerez külföldi tőkét a városnak, ám ezek a tervek végül nem váltak valóra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.