2014 - a családi gazdaságok éve

A világfolyamatok pozitívabbá tételében kulcsszerepe van a családi gazdaságoknak, és ehhez a folyamathoz Magyarország aktívan kíván hozzájárulni - erről Fazekas Sándor beszélt a családi gazdaságok világfórumának megnyitóján. A vidékfejlesztési miniszter előadása szerint a családi gazdálkodás központi szerepet játszik a globális és helyi élelmezés-biztonság megteremtésében, valamint a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodásban. Ezért az ENSZ Közgyűlése e gazdálkodási forma kiemelt szerepét elismerve, 2014-et a Családi Gazdaságok Nemzetközi Évévé nyilvánította.

Fazekas Sándor felhívta a figyelmet: a mezőgazdaság fejlesztése Magyarország számára is stratégiai cél. Ezért Magyarország megkülönböztetett figyelmet fordít a családi gazdálkodók felkarolására, és segíti őket különösképpen abban, hogy hozzájussanak a termeléshez szükséges ismeretekhez, megóvhassák a termőföld minőségét, illetve növelhessék termelési potenciáljukat.
A háromnapos budapesti Világfórum és Kiállítás a Családi Gazdaságokról című rendezvényen a világ családi gazdaságainak fejlesztése érdekében találkoznak az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) tagországainak szakminiszterei és politikusai, valamint tudósok, civil szervezetek képviselői, továbbá családi gazdálkodók a világ minden tájáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.