Mégsem sikerül tisztára mosni a volt fideszes képviselőt?

Harmadik nekifutásra csak kiderült, hogy összegyűjthető a vádemeléshez elegendő bizonyíték Kovács József egykori fideszes kaposvári önkormányzati képviselő ellen, aki több mint egy éve autójával garázsa ajtajának szorított egy vele szemben intézkedni akaró rendőrt.

A rendőr, Gálosi Szabolcs azért intézkedett 2012 márciusában az önkormányzat külsős szakértőjeként helyben még ma is befolyásos embernek számító Kovács Józseffel szemben, mert egy hónappal korábban éppen ő vette el a jogosítványát ittas vezetésért.

Aznap azonban több száz méteres üldözés után is csak úgy sikerült megállítania, hogy az autója elé állt, így Kovács – egy Gálosi társa által készített videofelvétel tanúsága szerint –, bár megpróbált, nem tudott beállni a garázsába. Gálosi társát később megrótták, amiért filmezett, ahelyett hogy Gálosi intézkedését biztosította volna. Más kérdés, ha a társ nem filmez, nincs videobizonyíték Kovács tettére.

Gálosi feljelentését kétszer is visszadobta a megyei ügyészségi nyomozóhivatal, de a megyei főügyészség mind a kétszer helyet adott Gálosi panaszának, és a nyomozás folytatását rendelte el. Harmadik nekifutásra sikerült a nyomozó ügyészségnek a vádemeléshez elegendő bizonyítékot találnia arra, hogy bűncselekmény lehet az, amit az elmúlt egy évben bárki végignézhetett az interneten, hogy tudniillik Kovács a rendőri felszólítás ellenére sem áll meg, majd nekihajt a rendőrnek.

Még áprilisban vádat is emeltek Kovács József ellen – mondta Egerváriné Lucza Gyöngyi, a megyei főügyészség szóvivője – hivatalos személy elleni erőszakért és könnyű testi sértésért.

A város egyik legszigorúbb (értsd: legtöbbet bírságoló) rendőre számára ez némi elégtételt jelenthet azért, hogy az ügyre ráment a karrierje. A tavaly márciusi affér után ugyanis főnökei sebességmérő szolgálatba osztották be, amit ő egyértelműen büntetésként él meg. Állítása szerint közölték is vele a felettesei, hogy nem akarnak több balhét. Ők eszerint a jogosítvány nélkül vezető volt képviselő elleni fellépést tartották balhénak. Gálosi őket (az azóta a Terrorelhárítási Központhoz átigazolt volt megyei főkapitányt és a városi rendőrkapitányt) is feljelentette.

A Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Irodáján – mint azt Nagy Andrea, a főügyészség szóvivője lapunknak elmondta – a február 25-én szolgálati visszaélés gyanújával elrendelt nyomozás még tart. Gyanúsítottként még senkit sem hallgattak ki. A nyomozás határideje 25-én le jár, de indokolt esetben még meghosszabbítható.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.