Az őrsön kapott verés okozta Bara József halálát

A belső sérülései szövődményeként tüdőembólia okozta az izsáki rendőrőrsön kihallgatás közben elhunyt harminchét éves férfi halálát – ezt tartalmazza a végleges orvosszakértői vélemény az április 8-án este az izsáki rendőrőrsön kihallgatás közben elhunyt Bara József ügyében.

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség csak egy rövid kivonatot közölt a nyilvánossággal erről, amely szerint a sértett a testét ért erőbehatások miatt súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedett. A belső sérülések során terjedelmes mértékű zsírszövet került a férfi véráramába, amelytől tüdőembóliát kapott. A halálát az emiatt bekövetkezett fulladás okozta.

Bara Józsefet az izsáki rendőrőrs két járőre, B. Csongor és B. Viktor állította meg Orgoványon április 8-án 17 óra 30 perckor, mert egy „információ” szerint Barának köze lehetett egy múlt évben lezárt lopási ügyhöz, amelyben egy láncfűrész és néhány méter kábel tűnt el egy helyi gazda pincéjéből. Bara nem működött közre a rendőrökkel, ezért a földre teperték, és előállították az izsáki őrsön, ahová 20 óra 30 perckor mentőt riasztottak, mert a bejelentés szerint a kihallgatott rosszul lett és leesett a székről. A mentősöknek nem sikerült újraéleszteniük Bara Józsefet, de számtalan friss sérülést jegyeztek fel a jegyzőkönyveikbe, amelyeket az elhunyt férfi testén fedeztek fel. A halottszemle során a szakértő azt állapította meg, hogy a férfi halálát a folyamatos bántalmazás által kiváltott traumás sokk okozta.

A rendőrök mindvégig kitartottak amellett, hogy szakszerűen jártak el, csupán a férfi ellenállását próbálták megtörni.

B. Csongort és B. Viktort halált okozó testi sértés és kényszervallatás bűntettével gyanúsítja a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség.

Magyar György, a Bara család jogi képviselője lapunknak azt mondta, még nem ismeri a részletes orvosszakértői véleményt, de ha beigazolódik, hogy a sérülések ok és okozati összefüggésben vannak a rendőrök által elkövetett bántalmazással, akkor a büntetőeljárás keretében nemcsak a két rendőrt fogja kártérítésre perelni, hanem a szervezetet is, amely foglalkoztatta őket.

Halált okozó testi sértéssel gyanúsítják a rendőröket
Halált okozó testi sértéssel gyanúsítják a rendőröket
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.