Párválasztás állami támogatással

Balett, néptánc, argentin tangó, rock and roll: a kormány szerint valójában ezek fogják meghozni a fiatalok házasulási kedvét, ezért vasárnap „Szabad egy táncra? – Az első lépés egymás felé” címmel táncos, zenés, ismerkedős bulikat szervez a fiataloknak.

A programokra – amelyeket tíz helyszínen, Budapesten és több vidéki városban rendeznek meg – összesen tízmillió forintot költ az Emberi Erőforrások Minisztériuma – jelentették be a közelmúltban.

– A tanulás és a karrierépítés miatt a fiataloknak sokkal kevesebb a lehetőségük az ismerkedésre. A 2011-es népszámlálási adatok szerint a 15–30 éves nők 88, a férfiak 90 százaléka egyedülálló – ezzel indokolta az elképzelés szükségességét Soltész Miklós szociális és családügyi államtitkár, aki úgy fogalmazott: mindenképpen szeretnének segíteni a fiataloknak, tehát a vasárnapi rendezvényeikkel lehetőséget akarnak teremteni arra, hogy tartós kapcsolatot alakíthassanak ki. Ennek megfelelően aztán a helyszíneken nemcsak táncolni lehet, hanem a pártalálással, a párválasztással, a családalapítással kapcsolatos beszélgetések és előadások is várják a résztvevőket. Az esemény népszerűsítésére egy Facebook-oldalt is létrehoztak, amely azonban – most már nyilvánvaló – egyáltalán nem aratott osztatlan sikert a célközönség körében. Legalábbis erről árulkodnak az oda írt bejegyzések.

„Sajnos az oldalt tömegével találták meg a spamek, ezért a hozzászólás lehetőségét átmenetileg felfüggesztettük” – írták csütörtök délután az oldal gondozói. Nos, spamekről nem igazán volt szó. Valószínűleg inkább az olyan kommenteket szerették volna elkerülni, amelyek azt firtatták: „komolyan gondolják-e, hogy lesznek olyanok, akik egy államilag finanszírozott eseményen találják meg életük párját; esetleg, ha nem sikerül, államilag kiutalnak-e majd egyet? Feltehetőleg a „vak komondorral ingyenes a belépés”, „kezdésnek majd Kerényi buzizik egyet”, vagy az ingyenes óvszer biztosítását firtató hozzászólások sem nyerték el a szervezők tetszését. Péntek reggelre jobbnak látták az egész oldalt törölni. Ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre a humántárcánál előbb azt mondták: valakik megpróbálták feltörni az oldalt, és ott nem kívánatos tartalmakat akartak elhelyezni, ezért nem érhető el jelenleg, majd írásos választ ígértek, de azt lapzártáig nem kaptuk meg.

Néptáncosok bemutatója Szennán
Hungarian youths dance as part of traditional Easter celebrations in Szenna, 189km (117 miles) southwest from Budapest April 2, 2010. Locals of village Szenna of Hungary, celebrate Easter with the traditional "watering of the girls", a fertility ritual rooted in Hungarian tribes' pre-Christian past, going as far back as the second century after Christ. REUTERS/Laszlo Balogh (HUNGARY - Tags: SOCIETY RELIGION)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.