Élve temették el a gyereket

A Kaposvári Törvényszéken a vádirat felolvasásával elkezdődött a 11 éves Szita Bence meggyilkolásával vádolt személyek tárgyalása. Az ügyészség 14. életévét be nem töltött személy ellen kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával állította bíróság elé Bogdán Józsefet, Kertész Józsefet és P. Erikát. A két férfi vállalja nevét és arcát a bíróságon, a vádban szereplő bűncselekményt viszont tagadják, akárcsak P. Erika. Pedig a bizonyítékok alapján egyértelműen rekonstruálhatónak tűnik a gyilkosság.

A vádirat szerint a 48 éves P. Erika azért ölette meg a két férfival a felsőmocsoládi Szita Bencét, mert úgy érezte, a fi ú az oka annak, hogy Bence nevelőapjával a kapcsolata nem felhőtlen. A gyilkosságot 2012. október 29-én követték el. Az adóhivatalnál dolgozó asszony Kaposvárra hívta Bencét, majd bemutatta neki a két férfit, s azt mondta a fiúnak, hogy azért autóznak el a közeli Sántos községbe, mert bulizni fognak. A Sántos melletti erdőben az erőszakos bűncselekmények miatt már többször büntetett Bogdán József leütötte a fiút, Kertész József pedig sírt ásott Bencének. A magához térő fiút Bogdán összeverte, nyakára lépett, ásóval szétverte a fejét, majd egy késsel negyven sebet ejtett rajta. A fiú még akkor is élt, és halálát az okozta, hogy miután eltemették, megfulladt a belélegzett földtől. Később, mivel a triót az arra járó vadászok meglátták, a három vádlott visszament, kiásta a holttestet, és eltemette Kaposvár határában. A gyilkosságért P. Erika 192 ezer forintot adott a két férfinak, a pénzt ékszerei eladásából teremtette elő.

Bogdán József nem tett vallomást, ezért a bíró felolvasta, hogy az 58 éves férfi mit mondott a rendőrségi kihallgatások során. Bogdán a nyomozóknak tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz. Elismerte, hogy Kertész és ő járt a gyilkosság helyszínéhez közeli erdőben, ám oda csak szexelni mentek P. Erikával. A kopaszra nyírt, kigyúrt férfi rendőrségi vallomásai ellentmondásosak: néha arról beszélt a nyomozóknak, hogy pecázott, és azért lett sáros, mert elesett a tó partján, néha meg arról, hogy P. Erika erdőben elakadt autójának megtolásakor kente össze magát. Általában tagadta, hogy találkozott volna Bencével, de volt, amikor arról beszélt, hogy a fiú is velük volt a gyilkosság napján.

Kertész József tett vallomást a bíróságon, ám ő is tagadta, hogy köze lenne az emberöléshez. Azzal védekezett: nem tudta, miért mennek az erdőbe Bencével, s amikor megálltak az autóval, Bogdán József késsel és négy gyermekének megölésével fenyegetve kényszerítette arra: temesse el az összevert és agyonszurkált fiút.

P. Erika nem ismerte el, hogy ő bujtotta volna fel a két férfit a gyilkosságra. Csak abban tartotta magát bűnösnek, hogy nem tudott segíteni Bencének. Szerinte az történt, hogy a két férfinak megemlítette, nem jön jól ki Bencével, s ez rossz hatással van a fiú apjával folytatott viszonyára, mire Bogdán a gyilkosság napján kijelentette: ő megoldja problémáját. Mivel a férfi félelmetesen viselkedett, eltűrte, hogy Bogdán és Kertész a kocsiból kiszállva bekísérje az erdőbe Bencét, és megölje.

Minderre Bogdán József úgy reagált, hogy semmi köze a gyilkossághoz, azt P. Erika és Kertész József követhette el, s azért találták ki, hogy ő tette, mert azt gondolták, hogy az ő erőszakos múltja miatt hisznek majd nekik a nyomozók és a bírók. Itt véget ért az első tárgyalási nap. A per kedden folytatódik.

P. Erika tagadja, hogy ő lett volna a gyilkosság felbujtója
P. Erika tagadja, hogy ő lett volna a gyilkosság felbujtója
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.