Gyarapodás, nyugalom

A társadalmi béke, az összefogás és a szolidaritás helyreállításáról szól majd az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség programja.

Erről Bajnai Gordon volt kormányfő beszélt a Magyar Szolidaritás Mozgalom majálisán, a Városligetben. Az Orbán-kormány megfogalmazása szerint azt üzeni politikájával az embereknek, hogy vagy megszokják a reménytelenséget, a kiszolgáltatottságot, vagy megszöknek. „Mi nem akarjuk megszokni ezt a rendszert, megszökni sem fogunk.” Bajnai Gordon elmondta: a 2014-es választásokon az emberek arra szavazhatnak, hogy visszavegyék saját sorsuk irányítását.

Az Együtt 2014–PM vezetője kormányra kerülésük esetén gyarapodást, a biztonságot és a nyugalmat hosszútávon visszahozó, szakszerű kormányzást ígért. Kormányra kerülve „Európa legigazságtalanabb adórendszerét” megváltoztatnák, hogy az átlagbér fölött kereső munkavállalókig mindenkinek a jövedelme emelkedhessen, csak a felső nyolc százaléknak kelljen többet fizetnie. Bajnai Gordon ígérete szerint a minimálbér nettó értékét 8-10 ezer forinttal emelnék. Az igazságtalan rezsicsökkentés helyett valódi, 30 százalékos fűtéskiadás-megtakarítást eredményező korszerűsítésbe kezdenének, minden társasház szigetelését felújítanák. Az Orbán-kormány „nagy rezsiátverése” szerinte csak a választásokig tarthat, és addig is leginkább azokat segíti, akik az úszómedencéjüket fűtik. (Hírösszefoglalónk)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.