Magyar levélözön Brüsszelbe?

Nem Magyarországon komplikált a helyzet, hanem Európában. Magyarországon meglehetősen egyszerű a helyzet: szuverén ország vagyunk, tiszteletben tartjuk az összes európai jogszabályt, de azoknak saját utunkon haladva teszünk eleget. Brüsszelben csupán igazságos bánásmódot szeretnénk elérni.

Elutasítjuk, hogy bármiféle kettős mércét alkalmazzanak velünk szemben – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök az El Mundo című lapban szombaton megjelent intejújában, hangsúlyozva: a törvényhozást illetően Magyarország teljes mértékben az európai értékekkel és az európai jogszabályokkal összhangban cselekszik. – Az EU jövője az, ami komplikáltnak tűnik – fűzte hozzá. Azt tévedésnek nevezte, hogy az európai értékek és intézmények képesek fennmaradni keresztény alapok nélkül.

„Hiszem, hogy mind az EU, mind annak lakossága számára hasznos lenne megszilárdítani a keresztény gyökereket.” Kereszténység nélkül a magyar nemzetnek nem lett volna esélye túlélni az utóbbi ezer évet. A nem vallásos emberek számára is jobb egy olyan társadalom, amely keresztény értékekre épül – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki állította: a vallási kisebbségek vagy a nem keresztény csoportok védelme biztosított mind egyéni, mind közösségi szinten. Az alkotmány ugyanis egyik részről a keresztény, másik részről pedig az európai értékeken alapul.

Szájer József a Hír TV Péntek8 című műsorában minden eddiginél élesebben fogalmazott az Európai Parlamenttel és az Európai Bizottsággal kapcsolatosan. A Fidesz EP-képviselője a kommunista koncepciós perekhez hasonlította az unió eljárását Magyarországgal szemben. Arról beszélt: nem az a célja ennek a folyamatnak, hogy az igazságot tisztázzák, ezért hasonlította egy kommunista bírósági eljáráshoz, ahol már az ítéletet is előre megírták. Ott amit a vádlott mond, még csak figyelembe sem veszik, ha egyáltalán szót kap. – Mi minden erővel megpróbáljuk, de arra esély, hogy az egész világmédiában a Magyarország ellen folyó hadjáratban egyenlő félként meg tudjunk jelenni, erre az esély is nulla.

Pedig megfeszítjük magunkat – tette hozzá Szájer, konstatálva: „háború folyik Magyarország ellen több fronton, ennek egyik színtere volt az Európai Parlament szerdai ülése”, melynek napirendjén a magyar alkotmányosság ügye, a negyedik alkotmánymódosítás szerepelt, „és minden alapot nélkülöző rosszindulatú, légből kapott vádak hangzottak el”. Szerinte a liberális-szocialista-baloldali erők nem bírják elviselni, hogy Európában „ők a Janik, ők diktálják a dolgokat, az Európai Parlamentben többségük is van, ha összefognak”.

Ezzel szemben van egy ország, ahol fordítottak az erőviszonyok, és a keresztény gyökerekre való utalást nem viselik el, mert aki ezt teszi, visszaforgatja a történelem kerekét, „Maradi az ilyen ország, és ők azt szeretnék, hogy ne legyen ilyen ország. Ezt úgy szeretnék elérni, hogy a mi ügyeinket ők majd Strasbourgból, Brüsszelből, az Európai Parlamentből irányítják – magyarázta Szájer, megállapítva: a föderalista ideológiát erőltetik, de nincsenek tekintettel a szubszidiaritás elvére. Annak kapcsán, hogy „ők”, mármint a brüsszeli vezetők sértik meg az európai alapelveket. Szájer József kitért rá, hogy a közszereplőknek többet kell tűrniük: „ez alól kivételek az Európai Bizottság tagjai… Ez Orwellnak az Állatfarm című története, ahol vannak egyenlők, és vannak még egyenlőbbek… És napi rendszerességgel hágják át azokat az elveket. A velünk való vitában, hogy hallgattassék meg a másik fél is mindig, velünk, „gonosz diktátorokkal” szemben nem alkalmazzák – mondta a műsorban.

Szerinte folyamatosan hazug vádak érik az országot, ezért arra kérte a magyar polgárokat, küldjenek leveleket az uniós képviselőknek, vezetőknek, amelyben leírják az igazságot arról, mi történik az országban. Végül azt prognosztizálta, ez a küzdelem addig zajlik, amíg Orbán Viktor és a Fidesz kormányon van, mert a létezésük is zavar bizonyos köröket.

Szájer József a koncepciós perekhez hasonlította az uniós eljárást Magyarországgal szemben
Szájer József a koncepciós perekhez hasonlította az uniós eljárást Magyarországgal szemben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.