Eltemették Bara Józsefet

Szülőhelyén, Szatmárnémetiben örök nyugalomra helyezték szerdán Bara Józsefet, aki április 8-án, vallatás közben, megbilincselve vesztette életét az izsáki rendőrőrsön. Halálának pontos okáról még a védőknek sem ad tájékoztatást az eljáró ügyészség. Az elsődleges szakvélemény szerint a negyvenhét éves férfi a folyamatos bántalmazás okozta sokk következtében vesztette életét.

Egyre több elmélet kering az izsáki rendőrőrsön vallatás közben elhunyt Bara József halála körül. A Bors több esetben is arról írt, hogy az áldozat fejét a rendőrök összeverték. A szerdai Blikk szerint a férfi halálában cukorbetegsége is közrejátszhatott. Bara József élettársa tudósítónknak azt mondta, hogy a párjának semmiféle betegsége nem volt és gyógyszereket sem szedett.

A férfit kivallató rendőrök védőinek sincsenek pontos támpontjaik a halál okával kapcsolatban, mert kérésük ellenére eddig még nem adta ki az ügyészség sem a halotti szemlének, sem pedig a hatósági boncolásnak a jegyzőkönyvét, pedig azt már a haláleset éjszakáján elvégezték a szakértők. Kiszely Zsuzsanna, az egyik gyanúsított rendőr, B. Viktor védője azt hangsúlyozta: tudomása szerint a férfi arcán nem voltak sérülések, és arról sincs tudomása, hogy cukorbeteg lett volna.

Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivő ügyésze megerősítette, hogy a gyanúsítottak védői valóban terjesztettek elő kérelmet a Kecskeméti Nyomozó Ügyészségen az eljárás során eddig keletkezett iratok másolatának kiadása iránt. A kérelmek elbírálása jelenleg folyamatban van.

A két rendőrjárőr közül a harmincéves B. Csongor a nyomozati bíró előtt nem tett vallomást, B. Viktor viszont igen. E szerint a férfi ellenállásának a megtörése miatt kellett erőszakot alkalmazniuk, ezért bilincselték hátra a kezét. Az őrsön azonban a férfi váratlanul rosszul lett, hasi fájdalmakra panaszkodott, vizet adtak neki, majd Bara József ledőlt a székről és eszméletét vesztette. Ekkor vették le róla a bilincset, és próbálták újraéleszteni, miközben járőrtársa értesítette a mentőket. A férfi azonban többet nem tért magához, a mentősök, akik szintén hosszan küzdöttek az életéért, már nem tudták szállítható állapotba hozni a férfit, a halál beálltát az őrsön állapították meg.

A két rendőrt az eset másnapján leszerelték, őrsparancsnokukat, valamint a kiskőrösi rendőrkapitányt pedig leváltották.

Információink szerint az elsődleges halottszemle megállapításai szerint a férfi arcán valóban nem voltak komoly sérülések, mindössze az egyik füle mögött találtak sérülést, a felsőtestén, a hasán viszont több is keletkezett, amelyek csak részben származtak az újraélesztéstől.

A két volt rendőrjárőrt halált okozó testi sértés, valamint kényszervallatás bűntette miatt harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Kecskeméti Járásbíróság.

 

 

A temetésen idősebb Bara József (jobbról) és fia, Bara Csaba
A temetésen idősebb Bara József (jobbról) és fia, Bara Csaba
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.