Daher Pierre bántott egy nőt?

Egy kazincbarcikai rokkantnyugdíjas asszony azt állítja: csütörtökön bántalmazta őt Daher Pierre, a városi kórház igazgatója, amikor az Összefogás a Kazincbarcikai Kórházért civil mozgalom egyik képviselőjeként azt akarta tőle megtudni, valóban csökkentik-e a belgyógyászati ágyakat. A kórházat vezető fideszes országgyűlési képviselő ellenben azt mondja, egy ujjal sem nyúlt az asszonyhoz.

A kazincbarcikai kórházban tavaly június óta az addigi hetven belgyógyászati ágyat harminccal csökkentették, miközben az ellátási terület továbbra is nyolcvanezer fős. Egyelőre megmaradt a sebészet és a szülészet, míg a fül-orr-gégészet és a szemészet egynapos műtéti tevékenység formájában működik. Az intézmény élére tavaly júliusban kinevezték Daher Pierre fideszes országgyűlési képviselőt, aki az edelényi kórházat és az izsófalvi pszichiátriai részleget is vezeti.

A kazincbarcikaiak azonban az elmúlt egy évben sem nyugodtak bele abba, hogy modern intézményüket folyamatos elsorvasztással fenyegetik. A napokban arról kaptak hírt, hogy végleg bezárják a belgyógyászatot, s csak krónikus ellátás lesz ezen a részlegen. Czipfel Tiborné, a kórház megmentésére alakított civil mozgalom egyik képviselője épp ezért úgy döntött: mivel ambuláns sebészeti kezelésre amúgy is be kell mennie a kórházba, az igazgatótól kérdezi meg, mi az igazság a részleg bezárásáról.

Amúgy sincs könnyű dolga, ha be akar jutni az épületbe: mindenhová biztonsági őrök kísérik, akik állítólag azt az utasítást kapták, hogy a kórház ellen szervezkedő aktivistákat ne engedjék be az épületbe, csak ha azok beutalóval mennek, vagy beteget látogatnak. Nos, Czipfel Tibornénak ezúttal volt beutalója, így csütörtöki kezelése után bekopogott a kórházigazgatóhoz. Szavai szerint Daher Pierre, miután megtudta, hogy mi járatban van, tűrhetetlen hangnemben kiabálni kezdett vele, és megpróbálta durván kitessékelni az irodájából, miközben két kézzel szorongatta és tekergette a karját.

 – Kiabáltam, hogy engedjen el, mert ez fáj, ő viszont azt üvöltötte a titkárnőjének, hogy hívja ki a rendőrséget és a biztonsági őröket! Végül ott hagyott az irodájában, és elviharzott – idézte fel a történteket az asszony, aki később rendőrségi feljelentést tett az ügyben. Látlelete szerint nem szenvedett belső sérülést, de zúzódások és véraláfutások vannak a karján.

Daher Pierre másként emlékszik a történetre. Szerinte az asszony volt vele durva és arrogáns, s azért hívta a biztonsági őröket, hogy kísérjék ki az épületből. Állítja: egy ujjal sem nyúlt hozzá Czipfelnéhez, aki egyébként –tette hozzá – a létező szinte összes hivatalnál feljelentette már különféle okokkal a kórházat és személy szerint őt is. – Évekig voltam szendrőládi háziorvos, a körzetemben rengeteg volt a problémás, roma család, és soha nem fajult tettlegességgé a vitám senkivel – tette hozzá. Elismerte: a kazincbarcikai belgyógyászat működésével gondok vannak, jelenleg negyven ágyat mindössze két szakorvos lát el, akik erejüket megfeszítve dolgoznak.

 – Hiába hirdetjük az üres álláshelyeket, ide senki nem akar jönni, inkább elmennek hárommillió forintos havi fizetésért Svédországba dolgozni. Ilyen ajánlatokkal a magyar egészségügy nem tud versenyezni – mondta. Szavai szerint ennek ellenére jelenleg nincs szó a belgyógyászat bezárásáról, pusztán a nehéz helyzetükre akarta felhívni a figyelmet, mikor a létszámgondokról beszélt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon az üggyel kapcsolatos kérdésünkre azt válaszolták: érkezett bejelentés a kórházi incidensről, a részletekről azonban csak később nyilatkoznak.

Daher Pierre fideszes képviselő telefonál az Országgyűlés plenáris ülésén
Daher Pierre fideszes képviselő telefonál az Országgyűlés plenáris ülésén
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.