Ügy nincs, vizsgálat van

Az ELTE Társadalomtudományi Kara háromtagú bizottságot állít fel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozata ügyében – közölte Tausz Katalin dékán csütörtökön. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője jelezte: Semjén Zsolt üdvözli, hogy az ELTE lehetőséget ad a diplomamunkájával kapcsolatos vádak végérvényes tisztázására.

A kar álláspontja a múlt héten még az volt, hogy nincs Semjén-ügy, csak médiaügy van, és Semjén Zsolt a rendelkezésre álló adatok alapján szabályosan szerzett szociológusi oklevelet az ELTE-n. Értesüléseink szerint a kérdést a plágiumgyanút a közvéleményben elültető Hvg.hu újabb értesülése billentette ki a holtpontról, amelynek alapján Semjén szakdolgozatának egy jelentős részlete szinte teljes mértékben megegyezik Molnár Attilának a Valóságban megjelent cikkével. Molnár Attila egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amely szerint „szem ben a november 26-án a hvg.hu-n napvilágot látott inszinuációval, a Valóság című folyóiratban 1993-ban megjelent tanulmányom saját szellemi termékem. Sem ekkor, sem máskor soha nem vettem át sem szövegeket, sem részleteket sem jelölten, sem jelöletlenül diákok munkáiból.”

A Népszabadság értesülései szerint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (vagyis a Semjén doktori papírját kiállító intézmény jogelődje) vezetőire is egyre nagyobb nyomás nehezedik a hallgatói önkormányzat és egyes oktatók részéről, hogy folytassák le a vizsgálatot aHvg.hu plágiumvádjával kapcsolatban, vagy pedig – ha azokat teljesen alaptalannak tartják – az egyetem jó híre érdekében kérjenek helyreigazítást a laptól.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.